Compozitorul Hora Moculescu: "Scoala de arte "Francisc Hubic" din Oradea, institutie fara egal în România"

Compozitorul Hora Moculescu: “Scoala de arte “Francisc Hubic” din Oradea, institutie fara egal în România”

Compozitorul Hora Moculescu

Compozitorul Hora Moculescu

Compozitorul Horia Moculescu a declarat, după cele trei concerte extraordinare ale Școlii de arte “Francisc Hubic” din Oradea, cu invitați de marcă din țară, că această “instituție nu are egal în România”.

“Pornim de la o premisă importantă, anume că acest eveniment care are loc aici este organizat de o instituție care nu are egal în România. Vă spun ca un om care cunosc tot ce se întâmplă în respirația cultural-muzicală din România. Nu există o școală care să aibă atâtea activități câte are Hubicul.

Nu există o școală care să poată avea două orchestre performante, una de ușoară și una de populară. Și cât de performante! Eu, care mă duc la diverse festivaluri, am venit aici și am găsit orchestra lui Sanyi (Ari Nagy Sandor — n.r.) care concurează cu orchestra lui Ionel Tudor, dirijorul de la bandul Radio, o trupă foarte bine închegată cu care acompaniază trei festivaluri. Orchestra de populare de la Radio nici nu poate să fie de performanța orchestrei lui Buțiu, nici nu poate să fie pentru că ea este dublată de un entuziasm nemaipomenit și în cadrul orchestrei sunt foarte mulți copii profesioniști, nu se cântă după ureche, știu note.

Pe urmă, elevii de la canto, ai Lăcrimioarei (Deac, profesoară — n.r.), eu sunt deja ca al casei, și nu pentru asta îi laud, ci pentru faptul nu au egal. O spun fără niciun fel de interes. Am și povestit peste tot, ce ferment există aici, sper să nu se topească în dezinteresul național față de cultură.

Este al doilea an când se sărbătoresc, prin concerte de anvergură, Zilele Școlii Francisc Hubic, în amintirea preotului școlit și muzicianului care a înființat, la Oradea, primul Conservator după modelul celui de la București”., a afirmat Horia Moculescu.

e-Cultura.info/ Autor: Eugenia Pașca


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page
CITEȘTE ȘI  Klaus Iohannis: Voi rămâne un admirator şi un susţinător al teatrului

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus