Concert de muzică clasică pe Valea Vaserului

Unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului pe Valea Vaserului va avea loc în 9 august, când este programat concertul de muzică clasică pentru iubitorii Mocăniței.

 Ca în fiecare an, de la acest eveniment nu va putea lipsi mini-orchestra “Clasiss” din cadrul Filarmonicii Transilvania din Cluj Napoca, condusă de violonistul Balint Gergely. Astfel, pe data de 9 august 2014, orchestra, împreună cu grupul vocal “Anatholis”, va încerca să ofere participanților una dintre acele seri memorabile petrecute pe Valea Vaserului.

Spectacolul promis într-un context atât de deosebit, chiar în mijlocul naturii, pe fundalul aburului risipit de batrâna Mocăniță, face ca ambianța acestui eveniment să fie transpusă parcă dintr-o altă epocă. Beneficiind de o mare popularitate și de un repertoriu vast și diversificat, orchestra domnului Gergely va interpreta piese celebre de muzica clasică, valsuri și tangouri, muzică de film și de divertisment.

Astfel, din atingerea coardelor în cadrul acestui spectacol simfonic nu vor lipsi Strauss, Bach, Vivaldi sau Tchaikovski. Iar pentru ca acest regal să fie complet, grupul vocal Anatholis va încânta publicul prin câteva arii și duete celebre din opere și operete precum și prin alte piese muzicale din muzica clasică româneasca și internațională, anunță organizatorii.

Printre acestea regăsim Largo al factotum — Barbierul din Sevilla — G. Rossini, Habanera — Carmen — G. Bizet, La donna e mobile — Rigoletto de G.Verdi, O sole mio — canzoneta napoletana — E.di Capua si multe altele.

Programul evenimentului:

Data: Sâmbătă, 9 august 2014;

Locația: stația Paltin (km 21,6);

Plecarea din gara CFF Vișeu de Sus: ora 17.00

Participanți: Cvintetul ‘Classis’ și grupul vocal ‘Anatholis’

Întoarcere: aprox. Ora 01:00 Vișeu de Sus.

 e-Cultura.info

Dacă îţi place acest articol dă un like, 
urmăreste facebook.com/cultura.info

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.