Concert Regal cu ocazia aniversării regelui Mihai I

ASR.Regele MIhai I

ASR.Regele MIhai I

Tenorul Teodor Ilincăi și dirijorul Tiberiu Soare vor evolua, duminică, pe scena Ateneului Român, în cadrul celei de-a opta ediții a Concertului Regal caritabil, cu ocazia aniversării regelui Mihai I, informează Fundația Principesa Margareta a României.

Regele Mihai I împineşte, duminică, 94 de ani, aniversare pe care nu o poate sărbători alături de români, la Palatul Elisabeta, din cauza stării de slăbiciune şi suferinţă a Reginei Ana.

Casa Regala a României a sărbătorit, începând de joi, împlinirea vârstei de 94 de ani a Regelui Mihai I, însă în absenţa acestuia, Duminică, fiica lui cea mare, Principesa Moştenitoare Margareta, a făcut public un mesaj video, precizând că tatăl său şi-a dorit să fie în această zi aniversară în mijlocul societăţii româneşti, dar starea de slăbiciune şi suferinţă a Reginei Ana l-a împiedicat.

Familia Regală şi întreaga societate sărbătorim astăzi pe tatăl meu, Regele Mihai, la vârsta de 94 de ani. Majestatea Sa a traversat aproape un secol de viaţă cu statura unui om de Stat adevărat: calm, brav, bun şi drept. Când a fost vorba despre legământul său şi despre principii, Regele a ştiut să fie ferm, uneori necruţător. Tatăl meu m-a învăţat, în calitate de succesor, să trăiesc la înălţimea valorilor şi credinţei sale. Regele a dorit să fie astăzi în mijlocul societăţii româneşti, să deschidă porţile Palatului Elisabeta, să reverse iubirea şi binecuvântarea lui către noi toţi. Nu a putut să o facă, fiindcă mama mea se află într-o stare de slăbiciune şi suferinţă. Să ne rugăm cu toţii pentru Regina noastră şi să urăm Regelui, la aniversarea a 94 de ani, la mulţi ani cu sănătate!, este mesajul transmis de Principesa Margareta.

Orchestra Fundației Principesa Margareta a României, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, va susține, în prezența Familiei Regale a României, un concert eveniment în beneficiul programului “Tinere Talente”.

În debutul concertului, violonceliștii Izabela Ghergu și Cornelius Zirbo, doi tineri laureați la concursuri și olimpiade naționale și internaționale, bursieri ai fundației, vor interpreta Concertul pentru două violoncele în sol minor, RV531 de Antonio Vivaldi.

Alături de renumitul tenor Teodor Ilincăi, vor interpreta arii și canțonete din opere celebre soliștii Diana Alexe, Daniela Popescu, Larisa Ștefan, Martiniana Antonie și George Vîrban, bursieri ai programului “Tinere Talente”.

Sursa citată precizează că fondurile strânse vor sprijini programul național “Tinere Talente” — ediția 2016. Cei mai promițători tineri artiști români din domeniul muzicii clasice și al artelor plastice, aflați la început de carieră și în imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare, vor primi burse de studiu, mentorat și oportunități de promovare.

Istoria Concertului Regal de strângere de fonduri începe în anul 2008 la Ateneul Român, cu ocazia aniversării regelui Mihai I. De-a lungul timpului, s-au alăturat acestui concert caritabil muzicieni celebri și mari orchestre — pianistul Dan Grigore în 2008, Orchestra de Cameră Radio condusă de dirijorul Cristian Mandeal în 2009, soprana Nelly Miricioiu și baritonul Yuriy Tsiple alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu dirijată de Horia Andreescu în 2010.

De asemenea, în cadrul Concertului Regal, au evoluat violonistul Remus Azoiței acompaniat de Orchestra Filarmonicii George Enescu sub bagheta dirijorului Christian Badea în 2011, violonistul Alexandru Tomescu și Ansamblul Stradivarius dirijat de Gabriel Bebeșelea în 2012, violonistul Giuliano Carmignola și Ansamblul La Stravaganza în 2013, pianista Alexandra Dariescu alături de Orchestra Fundației Principesa Margareta a României dirijată de Tiberiu Soare în 2014.

Programul “Tinere Talente” este recunoscut drept cel mai bun program de artă și cultură din România, laureat la Gala Societății Civile în 2013 și 2015. În ultimii ani, peste 200 de tineri artiști plastici și muzicieni au reușit performanțe extraordinare cu susținerea fundației.

e-Cultura.info/Autor: Daniel Popescu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer