Concert 'Sunetele timpului', la Universitatea Națională de Muzică

Concert ‘Sunetele timpului’, la Universitatea Națională de Muzică

Concert 'Sunetele timpului', la Universitatea Națională de Muzică

Concert ‘Sunetele timpului’, la Universitatea Națională de Muzică

Concertul Sunetele timpului va avea loc duminică, 23 aprilie, de la ora 18.00, la Sala ”George Enescu” de la Universitatea Națională de Muzică din București.

Programul cuprinde lucrări pentru pian de Anatol Vieru și pentru cvartet de coarde de Anatol Vieru, Myriam Marbé și Fred Popovici. Lucrările vor fi interpretate de Gaudeamus Quartet (Filarmonica Brașov), iar Sonata pentru pian a compozitorului Anatol Vieru și Suita a II-a pentru pian de Filip Lazăr vor fi interpretate, în prima parte a programului, de pianista Elena Vieru Conta.

Proiectul „Contribuția creatorilor români de origine evreiască la conturarea profilului de avangarda al artei muzicale contemporane” are ca scop actualizarea profilului pe care acești muzicieni l-au realizat atât în prima, cât și – mai ales – în a doua jumătate a secolului XX. Alături de Anatol Vieru, compozitorul Myriam Marbé a însemnat mult pentru cultivarea muzicii semnificative din lume în România. În același timp, cei doi muzicieni au făcut parte dintr-un corp profesoral de elită, care a contribuit decisiv la desenarea unei școli de compoziție profesionistă. Compozitorul Fred Popovici, prezent în programul concertului, aparține generației următoare celei lui Marbé și Vieru.

Gaudeamus Quartet, una dintre cele mai apreciate formaţii camerale din România,a fost înființat în 1986 la Iași, unde a beneficiat de îndrumarea renumitului Cvartet Voces. Pentru două sezoane consecutive – în calitate de Cvartet în rezidență – a susținut concertele stagiunilor de iarnă de la Jubilee Hall din Aldeburgh, Marea Britanie (1997 și 1998). Cu o omogenitate aparte a sunetului, o putere de transmitere electrizantă şi o versatilitate plină de imaginaţie, Gaudeamus Quartet a fost invitat să concerteze pe marile scene ale Europei şi internaționale, realizând turnee în Austria, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Spania, Olanda, Japonia. Gaudeamus Quartetimpresionează prin seriozitatea cu care abordează lucrările de muzică de cameră, prin abilităţile tehnice şi muzicale, prin felul concentrat în care interpretează opere ale diferiţilor compozitori (Thomas Kakuska, membru al Alban Berg Quartet).

CITEȘTE ȘI  Festivalul Internațional Timișoara Muzicală

Născută la Moscova într-o familie de muzicieni, Elena Vieru Conta a studiat pianul la București, Salzburg, Moscova și Geneva cu Gabriel Amiras, Carlo Zecchi, Lev Naumov și Harry Datyner.În paralel, a studiat pictura și desenul cu Gyuri Glauber și Clarette Wachtel. Arta sa interpretativă acoperă repertorii de muzică clasică și contemporană, solista fiind frecvent invitată să susțină recitaluri în străinătate. În calitate de artist plastic, este cunoscută prin expozițiile personale de pictură, grafică si colaj. A susținut un doctorat interdisciplinar summa cum laude(muzicologie, istoria și teoria artei, psihologia percepției) în 2004. În paralel cu activitatea de pianist și artist plastic, Elena Vieru Conta a predat pian în România, Elveția și Canada. În prezent, predă cursuri interdisciplinare (interferențe muzică-pictură) la Universitatea de Muzică din București.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus