fbpx

                                                                             pictogramae

Concert Virgil Ianțu cu Big Bandul Radio

Virgil Ianțu

Virgil Ianțu

Virgil Ianțu, alături de Big Band-ul Radio – dirijat de Ionel Tudor – vă invită la Sala Radio Joi, 3 martie ora19.00, la un eveniment special, dedicat în special femeilor, sărbătorite la început de primăvară!

Sub titlul „Femeia… ieri și azi”, Virgil Ianțu propune fanilor săi o colecție inedită de piese românești cunoscute, de la melodii ca Dorul – Aurelian Andreescu, Nu m-am gândit la despărțire – Dan Spătaru, Ce bine că ești – Nicu Alifantis, Dor de viață – Aura Urziceanu, o întoarcere în timp la melodii care au marcat mai multe generații, până la hit-uri din ultimii ani ca Dacă-ai ști – Direcția 5, Găsește-mi loc – Ștefan Bănică Jr, Vreau o minune – Holograf, Mi-e dor de tine – Mălina Olinescu,Pleacă – Vunk Ft Antonia, Praf de stele – Vița de vie, Nu am chef azi – Vama Veche sau Eu vara nu dorm – Connect-r.

„Acest album este o mică istorie a muzicii românești, o colecție frumoasă care sper să placă. Nu are un public țină anume, este dedicat celor care iubesc muzica românească bună și poate fi ascultat și de către cei care preferă trupa SIMPLU, dar și de către cei care ascultau cu ani în urmă Nicu Alifantis.”afirmă Virgil Ianțu.

Concertul de la Sala Radio are ca punct de pornire proiectul muzical lansat de Virgil Ianțu în februarie 2014 – intitulat “Ieri si Azi” – care a însemnat un turneu național și un album cu același titlu. „Ieri si Azi” reprezinta o serie de piese românești, compuse în stiluri și în perioade diferite, reunite într-o colecție de melodii swing realizată de George Natsis și Adrian Despot.

Virgil Ianțu este un artist cu peste 20 de ani de formare, un profesionist al muzicii din România. După 1990, a devenit student al Universității Naționale de Muzică București și membru al Corului Madrigal, iar la scurt timp a susținut un solo la Westminster Abbey – Londra, în prezența lui Yehudi Menuhin.

În 1994, a intrat în grupul The Fifties, iar în paralel a continuat să cânte în Corul Madrigal. În 2013, Virgil Ianțu a lansat primul album solo, prin care a adus un omagiu muzicii românești de calitate. Albumul prezintă exclusiv piese care au marcat generații de fani ai muzicii românești, reorchestrate în maniera swing-jazz cu o orchestră de 25 de muzicieni, pe partituri semnate de George Natzis.

În prezent, concertele lui Virgil Ianțu sunt prezentate alături de membrii Big Band-ului Radio, coordonați de Sebastian Burneci. Acesta este admirat de public drept unul dintre cei mai buni instrumentiști și inspirați improvizatori, remarcându-se în extrem de multe proiecte locale și internaționale în ipostaze de trompetist, autor de teme și aranjor.

e-cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer