fbpx

                                                                             pictogramae

Concurs fotografic selfie cu un monument istoric la Sighișoara

Muzeul de Istorie Sighișoara - Turnul cu ceas

Muzeul de Istorie Sighișoara – Turnul cu ceas

Consiliul Judeţean Mureş a lansat, cu ocazia Anului European al Patrimoniului Cultural şi pentru promovarea celor peste 1.000 de monumente istorice din judeţ, un concurs fotografic în urma căruia un selfie cu un monument istoric poate fi recompensat cu o minivacanţă.

Tema generală a concursului este “Patrimoniul cultural al judeţului Mureş”, iar acesta se va desfăşura pe două secţiuni, “Selfie cu un Monument” şi “Patrimoniul cultural material şi imaterial al judeţului Mureş”.

“Consiliul Judeţean Mureş, cu sprijinul Muzeului Judeţean Mureş şi al Asociaţiei Visit Mures Egyesület, organizează concursul de fotografii ‘Sharing Heritage’, în cadrul Zilei Europene a Patrimoniului Cultural. Competiţia se adresează tuturor pasionaţilor de fotografie, indiferent de vârstă şi are ca scop sensibilizarea cetăţenilor cu privire la cunoaşterea şi respectarea patrimoniului lor cultural, precum şi promovarea patrimoniului cultural material şi imaterial al judeţului. În judeţul Mureş sunt peste 1000 de monumente înscrise pe lista monumentelor istorice din România. Suntem judeţul cu cele mai multe castele din România, mai mult deţinem două situri UNESCO, Cetatea Medievală din Sighişoara şi Biserica Fortificată din Saschiz. Având un patrimoniu atât de bogat considerăm că este necesară derularea unor proiecte de conştientizare şi de promovare a acestor valori judeţene”, a arătat Sanda Viţelar, consilier pe comunicare la Consiliului Judeţean Mureş.

Pentru Secţiunea “Selfie cu un Monument” participantul trebuie să realizeze o fotografie de tip ‘selfie’ cu un monument arhitectural de pe raza judeţului Mureş, aflat în lista patrimoniului cultural naţional – castele, cetăţi, turnuri, biserici, case comemorative sau memoriale, muzee, palate – iar fotografia trebuie realizată în aşa fel încât monumentul să poată fi identificat.

Pentru Secţiunea “Patrimoniul cultural material şi imaterial al judeţului Mureş” fotografiile pot scoate în evidenţă orice element ce ţine de patrimoniul cultural material şi/sau imaterial al judeţului Mureş, respectiv, clădiri monument, obiceiuri şi tradiţii populare, costume populare.

Perioada de desfăşurare a concursului şi de transmitere a fotografiilor este 3 – 31 august 2018, iar în cadrul fiecărei secţiuni juriul de specialitate va selecta 30 de fotografii care vor fi apoi expuse publicului la Palatul Culturii din Târgu Mureş, în expoziţia ‘Sharing Heritage’, în luna septembrie.

Pentru secţiunea ‘Selfie cu un monument’, Premiul I va primi un weekend pentru două persoane la Sovata, Premiul II, un permis de acces de zi pentru două persoane la Centrul Welness Apollo din Sângeorgiu de Mureş, Premiul III, o cină romantică pentru două persoane la Castelul Haller.

Pentru Secţiunea ‘Patrimoniul cultural material şi imaterial al judeţului Mureş’, Premiul I este de 1.500 de lei, Premiul II – 1.000 lei şi Premiul III de 500 de lei.

e-Cultura.info / Autor: Dorina Matiş.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Descărcare logo site   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer