fbpx

Concurs românesc de recitare ,,Buna Vestire’, la Uzdin, Serbia

Concurs românesc de recitare 'Buna Vestire' Serbia

Concurs românesc de recitare ‘Buna Vestire’ Serbia

La Casa de cultură ,,Doina’ din Uzdin, Serbia, s-a desfășurat, sâmbătă, ediția a XVI-a a Concursului de recitatori ,,Buna Vestire’.

Amfitrionul manifestării, scriitorul Vasile Barbu, acesta a declarat  că un număr de 98 de elevi din clasele I-VIII din școlile din localitățile Uzdin, Panciovo, Vîrșeț, Kovăcița, Ecica, Berin, Torac, Nicolinț și Sărcia, dar și din cele din Caransebeș și Timișoara, au prezentat pe scena respectivei instituții poezii din literatura română.

“Mulți din autorii versurilor rostite de elevi nu se află în manualele școlare. Aceștia au avut acces la opera lor datorită dascălilor și bibliotecilor românești care sunt înființate în fiecare dintre cele 39 de localități cu populație majoritar românească din provincia Autonomă Voivodina’, a precizat Barbu, citat de Agerpres.

Târgul Internațional de Carte și Muzică Brașov 2015

PUBLICITATE

El a arătat că majoritatea elevilor au fost atrași de poeziile lui Mihai Eminescu, George Bacovia, Vasile Alecsandri, Grigore Vieru, George Coșbuc, Tudor Arghezi și Elena Farago, dar și de cele ale scriitorilor contemporani proveniți din minoritatea românească din Serbia — Ionel Stoiț, Slavko Almăjan, Ioan Baba, Vasko Popa și Radu Flora.

,,Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni — poezie cultă, poezie religioasă și poezie în grai bănățean, fiecare având câte un juriu format din câte cinci scriitori din România și Serbia. La fiecare secțiune am avut șase categorii de vârste. Prin demersul nostru vrem să dezvoltăm la copii dragostea pentru valorile culturale românești, pentru limba română’, a afirmat Barbu.

Potrivit sursei citate, s-au acordat 31 de premii constând într-o diplomă și câte un pachet de cărți de beletristrică. De menționat este faptul că și elevii care nu au fost premiați au primit câte o diplomă de consolare.

La eveniment au participat peste 200 de iubitori de poezie, părinții și dascălii elevilor.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.