fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Concursul de Debut Adenium Start

Concursul de debui Adenium Start

Concursul de debui Adenium Start

Editura Adenium a lansat cea de-a III-a ediție a Concursului de Debut Adenium Start, pentru următoarele genuri literare: poezie, proză, literatură pentru copii. Sloganul concursului, din acest an “Rupeți rândurile!”, îi provoacă pe autori să-și afirme originalitatea.

Scopul Concursului de Debut Adenium Start este să descopere și să promoveze autori valoroși, care încă nu au publicat în volum, oferindu-le posibilitatea să debuteze. De asemenea, editura oferă câștigătorilor sprijinul integral în procesul de promovare: publicitate, serviciu de presă, lansări publice. Volumele premiate vor fi lansate la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, care se va desfășura în toamnă, la București, iar autorii câștigători vor primi câte 50 de exemplare din cărțile lor pentru propria activitate de promovare, se arata într-un comunicat de presă al editurii.

Manuscrisele pot fi trimise în perioada 15 ianuarie – 15 mai 2015 (data poștei), pe adresa Editurii Adenium: Aleea Copou nr. 3, Iași, 700460. Câștigătorii vor fi anunțați la începutul lunii august.

Regulamentul Concursului de Debut, ediția a III-a

Concursul este deschis tuturor autorilor de limbă română, cu domiciliul în țară sau străinătate, care nu au publicat nici o carte până acum, în nici un domeniu.
Coletul de înscriere în concurs va include două plicuri. Primul plic va conține manuscrisul în format print și electronic (CD, stick etc.). Manuscrisele vor fi semnate cu un motto sau pseudonim, care va fi menționat obligatoriu și pe al doilea plic, ce va conține datele de identificare ale concurentului (nume, prenume, adresă, număr de telefon, adresa de e-mail).

Echipa editurii va selecta cele mai bune zece manuscrise pentru fiecare secțiune din concurs. Ulterior, manuscrisele pentru genurile poezie și proză vor fi supuse atenției unui juriu alcătuit din scriitori și critici literari. Un alt juriu specializat va evalua propunerile din domeniul literaturii pentru copii. Pentru secțiunea Literatură pentru copii vor fi luate în considerare manuscrisele care au ca public-țintă copiii, indiferent de genul literar cărora le aparține. Pentru categoria Proză, manuscrisul trebuie să poată constitui o carte, să aibă cel puțin 200 000 de semne. Pentru Poezie, numărul minim de poeme este de 50.

Pentru fiecare gen din concurs, vor fi declarate câștigătoare volumele care vor obține cea mai mare medie a notelor acordate de membrii juriilor, iar editarea lor va începe imediat după anunțarea învingătorilor.

Este important ca textele să nu fi apărut într-un volum de autor. Drepturile de autor sunt reprezentate de cele 50 de exemplare pe care fiecare câștigător le va primi cu titlu gratuit se mai arata în comunicat.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest