fbpx

Conferină în domeniul industriei cinematografice din România

Conferinţa

Conferinţa “Dezvoltarea sustenabilă a industriei cinematografice din România”

Conferinţa “Dezvoltarea sustenabilă a industriei cinematografice din România” are loc marţi, în Bucureşti, la Palatul Parlamentului, în Sala “Drepturile Omului”, fiind organizată de Comisia Natională de Strategie şi Prognoză (CNSP).

Pe parcursul conferinţei se va dezbate cadrul legal actual de la nivel naţional şi european, pentru promovarea unor recomandări şi soluţii eficiente pentru îmbunătăţirea legislaţiei în acest domeniu.

“Obiectivul conferinţei este de a facilita dialogul şi schimbul de opinii şi bune practici cu privire la modalităţile de sprijin a industriei cinematografice, în scopul maximizării efectului multiplicator în acest sector, dar şi în cele conexe”, anunţă organizatorii.

În programul evenimentului, care se deschide la 9.30 cu un mesaj al premierului, preşedintele Asociaţiei Americane a Producătorilor de Film, Stan Mc Coy, va face “Aprecieri asupra programului românesc”, iar “Industria cinematografică în România” ar urma să fie prezentată Valer-Daniel Breaz, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, intervenţiile din secţiunea care inaugurează evenimentul fiind completate de Iain Smith, producător din Marea Britanie.

În partea a doua a zilei sunt programate discuţii pe temele “Sprijinul producţiei cinematografice din România”, moderată de Mihaela Mitroi, în calitate de expert independent, într-o masă rotundă cu Alis Bărbulescu, director Consiliul Concurenţei, despre “Cadrul legislativ la nivel european”, în timp ce “Cadrul legislativ la nivel naţional” este prezentat de Ion Ghizdeanu, prof. univ. dr., “Succesul schemei de ajutor de stat destinată industriei cinematografice” este subiectul lui Călin Stănculescu, critic de film, preşedintele Comisiei de Film din România.

Un al doilea panel de “Opinii ale participanţilor cu privire la programele guvernamentale pentru industria cinematografică” este moderat Horea Corneliu Murgu, de la UNATC, membru al Comisiei de Film din România. Sunt promise opinii despre schema de ajutor de stat din partea beneficiarilor, ca şi propuneri ale participanţilor pentru noi modalităţi de sprijin a industriei cinematografice.

Ultima parte a zilei este dedicată, de la 14.30 la 16.30, panelulului “Atractivitatea şi avantajele competitive ale României pe piaţa producţiei de televiziune şi film”, într-o întâlnire moderată de Adrian Titieni, membru al Comisiei de Film din România.

Discuţia include o prezentare de “Modificări recente ale schemei de ajutor de stat”, susţinută de Mihaela Mitroi, expert independent, “Rezultate semnificative şi avantaje obţinute din proiectele aprobate de Comisia de Film din România”, din perspectiva lui Alexandru Sterian, operator imagine, doctor în cinematografie şi membru al Comisiei de Film din România,ca şi “Alte programe guvernamentale de care poate beneficia cinematografia (Fondul de Dezvoltare şi Investiţii)”, în prezentarea lui Ion Ghizdeanu, preşedinte CNSP.

e-Cultura.info.


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.