fbpx

                                                               pictogramae

Conferinţa Europeană pentru Politici de Arhitectură

Conferinţa Europeană pentru Politici de Arhitectură

Conferinţa Europeană pentru Politici de Arhitectură

Peste 300 de invitaţi naţionali şi internaţionali vor participa pe 12 iunie la Conferinţa Europeană pentru Politici de Arhitectură “Future Shapers”, care se va desfăşura la sediul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Experţi europeni din domeniul arhitecturii, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi arhitecţii şefi ca reprezentanţi ai autorităţilor publice locale vor aborda subiecte de actualitate privind impactul politicilor de arhitectură la nivel european şi exemple de bună practică din mai multe ţări europene.

“Pentru România, acest eveniment oferă o oportunitate unică pentru factorii de decizie să găsească o platformă de inspiraţie şi răspuns pentru problemele actuale din domeniul arhitecturii şi urbanismului, precum locuirea, calitatea spaţiului public şi alte subiecte privind durabilitatea mediului construit, precum eficienţa energetică a clădirilor sau prezervarea patrimoniului cultural”, precizează un comunicat de presă al organizatorilor.

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei publice, afirmă că evenimentul reprezintă o nouă ocazie de colaborare şi inspiraţie la nivelul Uniunii Europene.

“Organizată în România, ECAP RO2019 este o nouă ocazie de colaborare şi inspiraţie la nivelul Uniunii Europene, care să genereze viitoare politici arhitecturale şi să exemplifice cetăţenilor europeni valoarea acestor politici pentru calitatea vieţii. Ne-am dorit ca evenimentul să fie organizat în contextul Întâlnirii Informale a Miniştrilor Responsabili cu Dezvoltarea Urbană, organizată la Bucureşti cu ocazia PRES RO2019, care anunţă lansarea Declaraţiei de la Bucureşti şi stabilirea a două noi parteneriate ale Agendei Urbane Europene: Parteneriatele pentru Cultură şi Patrimoniul Cultural şi Siguranţa în Spaţiul Public. Aşteptăm ca, împreună, cele două evenimente să extindă şi să profesionalizeze cadrul de colaborare între experţi şi factorii de decizie politică”, a declarat ministrul Suciu, citat în comunicat.

România se află printre ţările cu cetăţeni mai degrabă nesatisfăcuţi de calitatea vieţii, având în continuare un procent de peste 40% din populaţie care se confruntă cu cel puţin o problemă de locuire – după cum se menţionează în ultimul raport al Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii – Calitatea vieţii în România în context european, publicat în 2018 la Bucureşti de către Academia Română. În acelaşi timp, Bucureştiul ocupă locul 109 într-un clasament care analizează calitatea vieţii a capitalelor la nivel global publicat de Mercer.com la începutul acestui an.

Conferinţa Europeană pentru Politici de Arhitectură este şi un bun prilej de informare publică privind importanţa politicilor integrate de arhitectură – rolul şi impactul lor asupra calităţii vieţii, întrucât conştientizarea şi înţelegerea rolului practic, psihologic şi cultural al mediului construit depinde într-o mare măsură de valoarea pe care societatea i-o atribuie.

Găzduit, în premieră, de România, ţara deţinătoare a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, evenimentul este organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ordinul Arhitecţilor din România.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.


Share-uiește cu prietenii.

CITEȘTE ȘI  Proiect cultural de recuperare a memoriei colective a patrimoniului

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest