fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Conferinţa Opera Europa, în noiembrie la Bucureşti

Conferința Opera Europa

Conferința Opera Europa

Opera Naţională Bucureşti (ONB) va fi gazda conferinţei de toamnă Opera Europa, care va aduce, pentru prima dată în Capitală, între 19 şi 22 noiembrie, pe unii dintre cei mai importanţi directori ai teatrelor lirice şi festivalurilor de profil din Europa.

Anunţul desemnării Operei Naţionale Bucureşti drept gazdă a prestigiosului eveniment internaţional a fost făcut în data de 8 mai, în cadrul Adunării Generale a membrilor Opera Europa, desfăşurată cu ocazia conferinţei de primăvară care a avut loc la Teatro Real din Madrid. România devine astfel prima ţară din sud-estul Europei în care se va desfăşura această întâlnire destinată profesioniştilor din domeniul managementului artei lirice.

Nicholas Payne, director al reţelei Opera Europa, a subliniat în cadrul discursului său că, de-a lungul anilor, a primit mai multe invitaţii din partea instituţiilor lirice din Europa de sud-est, menţionând că propunerea Operei Naţionale Bucureşti a fost acceptată în urma unei atente analize realizate de Consiliul de Conducere, dar şi ca urmare a vizitei pe care acesta a efectuat-o la Bucureşti în toamna anului trecut. Nicholas Payne a salutat schimbările realizate în cadrul instituţiei bucureştene în ultimii doi ani, făcând referire la deschiderea internaţională de care a început să se bucure Opera Naţională Bucureşti, la repertoriul actual şi la artiştii importanţi prezenţi la Bucureşti, cât şi la noul aspect al clădirii recent renovată, la acustica performantă a sălii de spectacol, dar şi la facilităţile oferite spectatorilor.

La rândul său, Răzvan Ioan Dincă, directorul general al Operei Naţionale Bucureşti, a prezentat, la întâlnirea de la Madrid, câteva aspecte din programul viitoarei conferinţe de la Bucureşti din care vor face parte şi spectacolele “Falstaff”, regizat de Graham Vick, şi “Oedipe”, opera compusă de George Enescu, şi a subliniat însemnătatea pe care o are realizarea acestui eveniment la Bucureşti.

“Este o mare bucurie şi o onoare, totodată, ca această conferinţă să se desfăşoare în România, la Opera Naţională Bucureşti. Pentru prima dată acest eveniment va fi găzduit de un teatru liric din Europa de sud-est, un eveniment unde fiecare dintre cei ce vor fi prezenţi este o personalitate marcantă în ţara sa, iar acest lucru transmite un mesaj important pentru România. Consider că este o recunoaştere a contribuţiei aduse de artiştii români de-a lungul timpului în promovarea şi dezvoltarea artei lirice la nivel internaţional şi un semnal pozitiv privitor la drumul pe care îl parcurge în prezent instituţia noastră spre a aduce un plus de valoare acestei arte chiar şi în raport cu instituţii importante din întreaga lume”, a declarat Răzvan Ioan Dincă, director general al Operei Naţionale Bucureşti.

Opera Europa este principala asociaţie internaţională dedicată activităţilor companiilor de operă profesioniste şi festivalurilor de operă din Europa şi America de Nord şi include în prezent peste 155 de companii membre, printre care Opera de Stat din Viena, Royal Opera House din Londra, Opéra National de Paris, Opera de Stat din München, Teatro alla Scala din Milano, Teatrul Balşoi din Moscova şi Gran Teatre del Liceu din Barcelona.

Opera Naţională Bucureşti este membră a reţelei Opera Europa din anul 2008.

e-Cultura.info/Autor: Dorina Călin

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest