Conferințele Teatrului Național - Alex Ștefănescu

Conferințele Teatrului Național – Alex Ștefănescu

Scriitorul Alex Ștefănescu

Scriitorul Alex Ștefănescu

Scriitorul și criticul literar Alex Ștefănescu va prezenta duminică, 22 martie, la Sala Atelier a TNB, conferința “Cine mai are nevoie azi de literatură?”.

Potrivit unui comunicat al Teatrului Național București (TNB), Alex Ștefănescu va vorbi, în cadrul programului Conferințele Teatrului Național, despre nevoia oamenilor de a citi, despre faptul că “oamenii care citesc sunt frumoși”.

“Mi se adresează de multe ori întrebarea: cine mai are nevoie azi de literatură? Iată răspunsul meu: toți avem nevoie de literatură, dar nu știm că avem nevoie. Cu sute de ani în urmă, marinarii care călătoreau pe mări și oceane vreme îndelungată se îmbolnăveau de o boală misterioasă: le apăreau pete pe față și pe picioare, le sângerau gingiile, deveneau hidoși.

Târgul Internațional de Carte și Muzică Brașov 2015

PUBLICITATE

Nimeni nu cunoștea cauza.

După mult timp avea să se afle că boala — numită scorbut — era provocată de absența vitaminei C din alimentația marinarilor (care, prin forța împrejurărilor, mâncau pesmeți, pastramă, dar nu și fructe și legume proaspete). Într-o situație asemănătoare ne aflăm noi.

Ne facem tot mai urâți și nu înțelegem de ce. Oamenii care citesc sunt frumoși. Lectura nu schimbă, bineînțeles, plastica feței. Design-ul fizionomiei rămâne mereu același pe care îl avem din naștere. Dar chipul unui om cultivat iradiază noblețe, se înconjoară de un fel de aureolă ușor de recunoscut”, spune Alex Ștefănescu, citat în comunicat.

CITEȘTE ȘI  Victor Rebengiuc se întâlnește cu copiii în cadrul festivalului de film Kinodiseea

La finalul conferinței, scriitorul va acorda autografe pe cea mai recentă carte a sa, “Mesaj către tineri. Redescoperiți literatura!”, București, Ed. Curtea Veche, 2014 (ediția a II-a — 2015).

Alex. Ștefănescu născut pe 6 noiembrie 1947, este critic și istoric literar, prozator, dramaturg, publicist, realizator de emisiuni TV.

e-Cultura.info/Autor: Petronius Craiu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus