fbpx

                                                                             pictogramae

Congres de management si politici culturale (ENCATC) la București

Congres de management si politici culturale (ENCATC)

Congres de management si politici culturale (ENCATC)

Timp de patru zile, la Bucureşti, profesori universitari, cercetători, profesionişti din sectorul cultural, doctoranzi, artişti, studenţi şi jurnalişti din lumea întreagă vor discuta, în cadrul Congresului ENCATC 2018, despre transformările culturale actuale cu impact major asupra modului de înţelegere şi abordare a domeniului managementului şi politicilor culturale, ce vor determina direcţiile viitoare în domeniul educaţiei, cercetării academice şi formării culturale.

Preşedintele reţelei ENCATC (The European Network on Cultural Management and Policy), a declarat, că a venit în România cu scopul de a stimula schimburile culturale, de a încuraja dezvoltarea celor care lucrează în domeniul cultural, în vederea inter-profesionalizării carierelor şi a confruntărilor dintre ţări.

Congresul ENCATC de la Bucureşti, cu titlul “Beyond EYCH2018. What is the cultural horizon? Opening up perspectives to face ongoing transformations”, aduce în prim plan identitatea europeană şi patrimoniul cultural al zilelor noastre în contextul schimbărilor globale şi europene din ultimii 30 de ani, au precizat organizatorii.

“Credem că alegerea pe care am făcut-o asupra temei congresului este onestă, apropo de timpul în care trăim”, a precizat Francesca Imperiale.

Răzvan Rab, secretar de stat în Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, a afirmat că evenimentul face parte din programul mai amplu dedicat Centenarului Marii Uniri, precizând că MCIN “susţine nu numai evenimente de natura artelor şi spectacolelor, ci şi evenimente cu caracter ştiinţific” precum cel care începe la Bucureşti.

“Ne bucurăm de prezenţa unor profesionişti din domeniul cercetării, al managementului cultural, al patrimoniului, specialişti în domeniul politicilor culturale, şi considerăm că prezenţa lor la Bucureşti este o ocazie deosebită pentru schimbul de bune practici şi pentru a genera în comun noi posibile proiecte.”, a punctat Răzvan Rab.

El a susţinut că MCIN va prezenta şi alte proiecte internaţionale, menţionând în acest sens Sezonul cultural România – Franţa şi participarea ţării noastre la Bienala de la Veneţia.

“În luna noiembrie va debuta Sezonul România – Franţa, un proiect asumat politic la cel mai înalt nivel, care va include o serie de aproximativ 300 de evenimente culturale, artistice, ştiinţifice, care se vor desfăşura în ambele ţări. Vor începe în Franţa şi, din primăvara anului viitor, vor continua în România. Totodată, participăm la Bienala de la Veneţia. Aici avem o îndelungată tradiţie, (…) participăm ca ţară de peste 100 de ani, iar expoziţia de anul acesta a întrunit numeroase aprecieri din partea presei de specialitate”, a afirmat Rab.

Unul dintre punctele esenţiale ale Congresului ENCATC 2018, care se desfăşoară în perioada 26 – 29 septembrie, la Bucureşti, sub Înaltul Patronaj al preşedintelui României, va fi discursul profesorului Jean-Louis Fabiani, membru al Institute for Advanced Studies Princeton, USA, şi profesor la Centrul European University de la Budapesta.

În timpul congresului va fi desemnat şi câştigătorul Premiului ENCATC pentru cercetare academică. Câştigătorul premiului va fi anunţat pe 27 septembrie.

Pe 28 septembrie, la Ateneul Român, va avea loc ceremonia Torţei Patrimoniului şi Culturii, o iniţiativă a Asociaţiei FRH – Future for Religious Heritage. Inspirat de torţa olimpică de la Atena, evenimentul este o iniţiativă desfăşurată în întreagă Europă, la care au fost invitaţi să participe, rând pe rând, miniştri ai culturii din statele membre UE, alături de membri ai comunităţii internaţionale, au explicat organizatorii.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer