fbpx

                                                                             pictogramae

Congresul Internaţional ”Curiozitate şi Cenzură în Epoca Modernă”

Congresul Internaţional ''Curiozitate şi Cenzură în Epoca Modernă''

Congresul Internaţional ”Curiozitate şi Cenzură în Epoca Modernă”

Congresul internaţional ”Curiozitate şi Cenzură în Epoca Modernă”, care îşi propune să analizeze realitatea istorică, politică, culturală şi artistică a Secolului de Aur spaniol, se va desfăşura, de joi până sâmbătă, la Bucureşti.

Central and Eastern European Seminar of the Spanish Golden Age a luat naştere din dorinţa de a grupa cât mai mulţi dintre cercetătorii din Europa Centrală şi de Est care îşi dedică activitatea Secolului de Aur spaniol.

CEESSGA îşi propune înţelegerea complexităţii omului renascentist şi baroc din spaţiul iberic printr-o abordare interdisciplinară, adresându-se cercetătorilor din domeniul istoriei, teoriei poetice, istoriei literaturii, filosofiei, teologiei, istoriei artei, studiilor culturale, istoriei mentalităţilor şi istoriei ideilor.

Prof. dr. Maria Jose Vega Ramos de la Universitatea Autonomă din Barcelona, director al Grupului de cercetare ”Seminarul de Poetică Europeană a Renaşterii”, va vorbi despre politica de “purificare” a cărţilor dusă de Monarhia Spaniolă în secolul al XVI-lea, iar prof. dr. Antonio Sanchez Jimenez de la Universitatea din Neuchâtel, specialist în Teoria Poetică a Renaşterii spaniole, va prezenta felul în care a fost influenţată de cenzură opera marelui scriitor spaniol Lope de Vega. Prof. dr. Jasna Stojanovic de la Universitatea din Belgrad va analiza elementele barocului spaniol din literatură şi cultura sârbă, se arată într-un comunicat de presă.

În afara intervenţiilor plenare, la congres vor participa, de asemenea, oaspeţi străini de la universităţile Juan Carlos din Madrid, Castilla La Mancha, Basel, Ca’ Foscari din Veneţia, Rovira i Virgili, Navarra, Salamanca, Zaragoza, Valencia, Valladolid, Vilnius, Varşovia, precum şi de la universităţile Adolfo Ibanez din Chile şi Autonoma, Zacatecas şi Veracruzana din Mexic.

CEESSGA doreşte să crească vizibilitatea hispaniştilor din Europa Centrală şi de Est şi să materializeze rezultatele prin organizarea periodică de conferinţe şi congrese internaţionale, precum şi prin publicarea unei serii de volume monografice coordonate de importanţi specialişti în domeniu, precizează organizatorii.

Evenimentul este organizat de Universitatea din Bucureşti, prin Grupul de cercetare ”Central and Eastern European Seminar of the Spanish Golden Age” (CEESSGA), creat sub egida UB şi a Academiei Române, în colaborare cu Ambasada Spaniei în România, Institutul Cervantes din Bucureşti şi Asociaţia de Studii Iberoamericane din România.

e-Cultura.info / Aautor: Daniel Popescu.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer