fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Consiliul Județean Covasna, decernează ‘Premiul Haromszek’ pentru cultură

Consiliul Județean Covasna

Consiliul Județean Covasna

Conducerea Consiliului Județean Covasna va decerna, duminică, de Ziua Culturii Naționale, ‘Premiul Haromszek pentru cultură’, inițiat în anul 2013 ca semn al recunoașterii publice a valorii și meritelor deosebite ale unor personalități din domeniul artei și culturii covăsnene.

Premiul va fi decernat de președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Centrul de Cultură Arcuș din Sfântu Gheorghe, numele laureatului urmând să fie făcut public în cadrul evenimentului.

Primul laureat al acestui premiu a fost tenorul Szilágyi Zsolt, fost director al Școlii Populare de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe, profesor de muzică, fondatorul și fostul dirijor al Corului Vox Humana. Laureatul din 2016 a fost dr. Egyed Ákos, istoric și membru corespondent al Academiei Maghiare de Științe.

Manifestările dedicate Zilei Culturii Naționale, organizate de Centrul de Cultură Arcuș în parteneriat cu Centrul de Cultură al Județului Covasna, vor începe duminică, la ora 16,00, cu lansarea a două volume — albumul ‘Romulus Cioflec — o viață în imagini’ semnată de prof. Luminița Cornea și piesa ‘Răspântia’ semnată de scriitorul Romulus Cioflec, născut în anul 1882 în localitatea covăsneană Araci.

Manifestarea va continua cu vernisajul expoziției pictorului Valter Paraschivescu, absolvent al Academiei de Artă ‘Nicolae Grigorescu’ din București, aflat la cea de-a 34-a expoziție personală și un recital de pian susținut de Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu. Ziua Culturii Naționale este organizată cu sprijinul Ministerului Culturii și Consiliului Județean Covasna.

e-Cultura.info/ Autor: Oana Mălina Negrea

Conținutul website-ului www.e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest