fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Constanţa în topul destinaţiilor europene

Festivalul de muzică 'Neversea'

Festivalul de muzică ‘Neversea’

Prima ediţie a festivalului de muzică ‘Neversea’ va atrage peste 150.000 de participaţi, iar Constanţa va urca, în numai câteva zile, direct în topul destinaţiilor europene de profil, fiind unicul festival muzical din Europa ce se derulează pe o plajă, a declarat miercuri Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

“Evenimente ca Untold şi Neversea plasează România pe harta internaţională de top a evenimentelor de acest gen muzical şi aduc o contribuţie majoră pentru turismul şi imaginea României. La Untold 2016, organizatorii au înregistrat un trafic de peste 300.000 participanţi în 4 zile, iar pentru ediţia 2017 se aşteaptă un trafic de peste 320.000 de participanţi. Pentru oraşul Cluj, promovarea, încasările şi dezvoltarea au reprezentat beneficii incredibil de mari, ce nu ar fi fost câştigate altfel, chiar şi prin multe evenimente locale la un loc. Pentru Constanţa, prima ediţie a Neversea are aşteptări de trafic de peste 150.000 participanţi. Este unicul festival muzical din Europa ce se derulează pe o plajă! În numai câteva zile, Constanţa va urca direct în top destinaţii europene de profil”, a precizat Martin.

Preşedintele FAPT afirmă că tarifele de acces sunt incomparabil mai mici în România, comparativ cu altele similare din Belgia sau Anglia sau Olanda.

“Tarifele de acces sunt incomparabil mai mici în România, comparativ cu cele pe care le plătesc vest sau est-europenii la festivaluri în Belgia sau Anglia sau Olanda, ceea ce încă reprezintă un beneficiu major, ce trebuie valorificat în interesul promovării turistice a României. Un alt beneficiu major continuă să fie acela că în România acest gen de festivaluri încă se derulează şi pe timpul nopţii, ceea ce încă pare să fie unic în Europa. La fel ca şi activitatea cluburilor de noapte din Mamaia sau în general din România, cluburi în care distracţia continuă până în zori”, a spus Corina Martin.

În opinia acesteia, guvernul şi autorităţile locale ar trebui să susţină şi să încurajeze organizarea acestui gen de evenimente care transformă peste noapte imaginea şi “certificatul” unor oraşe.

“România, guvernul şi autorităţile locale trebuie să susţină şi să încurajeze organizarea şi dezvoltarea acestui gen de evenimente, pe care câţiva investitori privaţi s-au încumetat să le organizeze şi susţină, şi care transformă peste noapte imaginea şi “certificatul” unor oraşe, ce devin astfel capitale europene şi internaţionale ale muzicii şi spectacolului!”, a adăugat preşedintele FAPT.

Festivalul de muzică ‘Neversea’, organizat pentru prima dată la malul Mării Negre, se va desfăşura în municipiul Constanţa, pe plaja Modern, în perioada 7 – 9 iulie 2017, peste 150 de muzicieni fiind aşteptaţi să susţină concerte în cele trei zile ale festivalului.

e-Cultura.info/ Autor: Mariana Nica.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest