fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Coregraful Gigi Căciuleanu, distins cu Premiul GADIF 2017

Coregraful Gigi Căciuleanu

Coregraful Gigi Căciuleanu

Coregraful Gigi Căciuleanu, distins cu Premiul GADIF 2017, afirmă că atunci când dansează simte că face poezie.

Distincția a fost înmânată de președintele Grupului Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor Francofone din România (GADIF), ambasadorul Libanului la București, Rana Mokaddem, în cadrul unei seri dedicate Francofoniei, găzduită de ARCUB-Hanul Gabroveni.

“De fapt, dansul e poezie pentru mine. Dansul nu spune o istorie, ci foarte multe istorii și o spune în metafore, nu în povestioare sau istorioare. Și nimic nu e mai aproape de dans decât poezia și invers. Pentru asta, atunci când dansez, am impresia că fac poezie și când fac poezie, zic că dansez”, a declarat coregraful citat de Agerpres.

El a mărturisit că premiul îi este drag, deoarece iubește limba franceză.

“E un premiu care mi-e foarte drag și sufletului și corpului. Eu, fiind de mai multă vreme mai mult francez decât român, dar rămânând român — pentru că de-asta nu scapi — iubesc foarte mult acest Premiu al Francofoniei pentru că țin foarte mult la limba franceză. Aș vrea să nu piară nici în România, nici în altă parte pentru că tinerii învață mai repede engleza sau chiar germana sau japoneza și araba. Franceza e o limbă diabolic de grea, dar diabolic de frumoasă”, a mai spus Căciuleanu.

Diplomatul libanez a elogiat “capacitatea de a iubi și de a dărui” a coregrafului român și dragostea acestuia “pentru alții și pentru viață”.

La finalul ceremoniei, Gigi Căciuleanu a citit, în limba română și în franceză, un poem din volumul propriu “Miroirs”, lansat în ultima zi a Festivalului Național de Teatru (FNT) 2016.

Intitulată “Cuvinte și note francofone”, manifestarea de la ARCUB — Hanul Gabroveni, a inclus un microrecital al violonistei Simina Croitoru și pianistei Clementina Ciucu, care au interpretat opusuri de César Franck și Claude Debussy. De asemenea, a avut loc o lectură în limba franceză a unor fragmente din “Cântăreața cheală” de Eugene Ionesco și din piesele “Incendies” și “Seuls” semnate de dramaturgul și plasticianul libanez Wajdi Mouawad, susținută de actorii Ana Ciontea și Mihai Călin. În încheierea serii, Harry Tavitian a încântat publicul cu o serie de improvizații pe teme tradiționale armenești.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest