fbpx

                                                               pictogramae

Corina Şuteu, a fost numită secretar de stat la Ministerul Culturii

Corina Şuteu

Corina Şuteu

Corina Şuteu, expert în politici culturale şi unul dintre foştii directori ai Institutului Cultural Român din New York, a fost numită secretar de stat la Ministerul Culturii printr-o decizie semnată de premierul Dacian Cioloş şi publicată marţi în Monitorul Oficial.

Corina Şuteu se va ocupa, între altele, de politici şi strategii pentru cultură, după cum a anunţat, la rândul său, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Facebook.

Corina Şuteu şi-a început cariera în calitate de critic de teatru în România. În 1991, a devenit director al Uniunii Teatrale din România (UNITER), iar în 1995 a devenit director al Mastere Specialisee Europeen en Management des entreprises culturalles (Dijon, Franta) şi preşedinte al Forumului reţelelor culturale europene. În 1998 a fondat asociaţia ECUMEST. Între 2005 – 2006 a editat cartea “Arts Politics and Change” (ca urmare a programului “Policies for culture”), publicată la Amsterdam, şi a lansat la Columbia University volumul “Another Brick in the Wall, a Critical Overview of Cultural Management in Europe”. A ocupat funcţia de director al Institutului Cultural Român din New York în perioada 2006 – 2012.

Corina Şuteu s-a implicat în numeroase proiecte culturale, cel mai recent fiind “Bucureşti – Capitală europeană a culturii 2021”.

Noua organigramă a Ministerului Culturii cuprinde trei posturi de secretari de stat. Astfel, Corina Şuteu se alătură lui Mihai Ghyka, numit în această funcţie, în luna decembrie, de premierul Dacian Cioloş, şi lui Alexandru Oprean, care ocupă acest post din aprilie 2014, de pe vremea fostului Guvern Ponta.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest