Corina Şuteu: Cartea o prioritate cu totul specială a Ministerului Culturii

Cartea rămâne o prioritate cu totul specială a Ministerului Culturii, a afirmat ministrul Corina Șuteu, la deschiderea celei de a XI-a ediții a Salonului Internațional Bookfest.

Ministerului Culturii Corina Șuteu

Ministerului Culturii Corina Șuteu

Ministrul a evidențiat că, în momentul de față, există o preocupare spre imagine, dincolo de film, cartea, la rândul ei, trebuind să rămână acel tip de experiență intelectuală care, în realitate, ne structurează altfel.

“Din punctul nostru de vedere, al Ministerului Culturii, cartea rămâne, în acest moment, o preocupare cu totul și cu totul specială, cu atât mai mult cu cât constatăm că există, în acest moment, o descreștere a interesului pentru lectură și o descreștere în general a interesului pentru ceea ce poate să-ți aducă o carte pentru a te îmbogăți și ilumina spiritual”, a spus Corina Șuteu.

În opinia ministrului Culturii, ideea de a iniția un Centru al Cărții poate avea un viitor. “Poate nu neapărat într-un mandat atât de scurt precum cel pe care-l voi avea eu, dar este o idee care cred că trebuie lansată. Ideea de a avea un Centru al Cărții, așa cum avem un Centru al Cinematografiei, poate că ar încuraja și ar continua eforturile pe care le fac bibliotecile, editurile, în așa fel încât lectura să redevină o preocupare a tinerilor”, a subliniat Șuteu.

e-Cultura.info/ Autori: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.