fbpx

                                                                             pictogramae

Corina Șuteu: Ne dorim ca Tezele Patrimoniului să fie adoptate printr-o HG

Ministrul Culturii Corina Şuteu

Ministrul Culturii Corina Şuteu

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a afirmat luni că își dorește ca Tezele Patrimoniului să fie adoptate printr-o hotărâre de guvern până la sfârșitul lunii noiembrie.

Ea a explicat că acestea se referă la anumite principii “protective”, de bază, în conformitate cu care se va lucra la reglementările din Codul Patrimoniului.

“Orice reglementare de natură legislativă sau administrativă are în spatele ei o filosofie de lucru, o serie de principii. Care sunt principiile pe care se bazează un anumit tip de reglementare. Noi dorim să facem în așa fel încât patrimoniul să fie protejat, patrimoniul să fie restaurat la un anumit nivel de calitate, patrimoniul din toate zonele țării să fie tratat cu o anumită atenție, modul în care se restaurează și se recondiționează și se corelează patrimoniul cu restul existenței culturale a unei comunități, toate aceste lucruri trebuie reglementate și ele trebuie să corespundă unor măsuri care traduc această filosofie”, a declarat Șuteu în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Ministerul Culturii.

În opinia Corinei Șuteu, ceea ce trebuie să înțeleagă publicul larg este faptul că “în momentul de față, modul în care se intervine în patrimoniu în lipsa unui Cod al Patrimoniului poate să fie ad-hoc.

Ministerul Culturii a supus dezbaterii publice proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Tezelor Codului Patrimoniului Cultural până la 31 noiembrie.

“În conformitate cu dispozițiile alin. (4) al art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, propunerile și observațiile referitoare la proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Culturii, bd. Unirii, nr. 22, sector 3, București, la nr. fax 021/222.85.43 sau la adresa de e-mail: codul.patrimoniului@cultura.ro, până la data de 31.10.2016. Menționăm că toate propunerile și observațiile primite vor fi centralizate și publicate, împreună cu punctul de vedere asupra oportunității lor, la data de 1 noiembrie 2016. Vă mulțumim pentru contribuții și vă asigurăm că toate vor fi analizate și luate în considerare, în vederea finalizării actului normativ”, a mai menţionat ministrul Corina Șuteu.

e-Cultura.info/ Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer