fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Corneliu Leu și-a lansat volumul ‘Anexe nedorite’

Corneliu Leu

Scriitorul Corneliu Leu și-a lansat joi, la Librăria “Mihail Sadoveanu”, volumul “Anexe nedorite”, care cuprinde extrase din dosarele Securității puse la dispoziție autorului de către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS).

Corneliu Leu și-a exprimat bucuria că soarta i-a dat posibilitatea să facă din această culegere de documente un amuzament, și nu un “lamento”, și i-a îndemnat pe cei care-i citesc cartea să o privească numai sub aspectul umorului care îl caracterizează.

“Am văzut că, atunci când colegi de-ai mei au scos cărți în care au publicat documente obținute din dosarele Securității, foarte mulți le cumpărau ca să vadă dacă sunt sau nu descoperiți acolo. Așa că am mizat și pe cartea asta, publicând șase dosare din arhivele Securității, dosarul unchiului meu, episcopul Grigorie Leu, care a fost ucis în 1949, dosarul arestării tatălui meu, după aceea, dosarul unui văr al meu care a fost arhiepiscopul emigrației române și a fost răpit de KGB, dus la Moscova, anchetat și după aceea trimis în țară spre a fi condamnat la moarte și, în conjungere, și dosarul meu de anchetat în procesul acela”, a spus joi Corneliu Leu, citat de Agerpres.

El a ținut să precizeze că ultima parte a cărții nu este de fapt nici măcar un pamflet: “E un amuzament al meu, că pot să demonstrez că și teroarea, când e birocratică, e penibilă cu desăvârșire și că întotdeauna birocrația profitoare de buget de stat e în stare să inventeze anumite acțiuni, de suspiciune, de urmărire, de acuzare, ca să-și justifice bugetul instituțional din care beneficiază toți”.

Prefața a fost realizată de prozatorul Florentin Popescu, care a spus că interviurile din această carte nu urmează un tipar, ci sunt un amestec de impresii, de păreri și de puncte de vedere.

“Ce mi-a plăcut mie este faptul că dânsul este foarte tranșant, în toate problemele, pornind de la literatură și ajungând la politică. Dânsul, pe lângă activitatea de scriitor, pe care multă lume i-o cunoaște (…), este un foarte bun animator, puțină lume știe că acum doi ani a strâns câteva mii de oameni în Bucegi, la Crucea de pe Caraiman, la Sărbătoarea limbii române”, a arătat Popescu.

Titlul complet al cărții este “Anexe nedorite, obligatorii la viața noastră de odinioară și, uneori, greu de evitat chiar în cea prezentă, adică ceea ce ni se alătură prin ochiul celor ce ne urmăresc” și a apărut la editura Rawex Coms.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest