Corsarul – spectacol de balet clasic în premieră la Sibiu

Teatrul de Balet Sibiu prezintă joi 17 aprilie premiera spectacolului de balet clasic „Corsarul”. Pe scena vor urca  aproape  40 de balerini  din Sibiu, Cluj si Brasov. 

Coregrafia spectacolului este realizată de coregraful rus Andrei Litvinov, după Marius Petipa, acelaşi coregraf care a montat la Teatrul de Balet Sibiu şi spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită”.

Spectacolul de balet clasic „Corsarul” a avut premiera mondială la Opera din Paris, în anul 1856, în coregrafia lui Joseph Mazilier, însă cea mai bună montare a spectacolului o reprezintă aceea a lui Marius Petipa, din anul 1899, de la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg. muzica este compusă de Adolphe Adam, iar libretul este scris de Jules Henri Vernoy de Saint – Georges şi Joseph Mazillier.

Spectacolul în trei acte, cu o durată aproximativă de două ore, se va dansa pe dublă distribuţie şi îi va aduce în prim plan pe Dafne Barbosa (Brazilia) în rolul Medorei şi Mircea Munteanu (România) în rolul piratului Konrad. În celelalte roluri principale publicul îi putea vedea pe Joshua Beaver (SUA), Saaya Pikula (SUA) / Ada Gonzalez (Spania), Alexandru Pilcă (România) / Elliot Bourke (Australia), Aleisha Gardner (Noua Zeelandă), Keston Meyer (SUA), Igor Tauber (Israel) / Claudiu Buldan (România).

„Corsarul, una dintre cele mai frumoase lucrări de balet din repertoriul clasic, este un spectacol ce îi va captiva deopotrivă şi pe cei mici şi pe cei mari, prin muzica de foarte bună calitate, pastelul de culori din scenă, vivacitatea şi eleganţa balerinilor. Povestea spectacolului, o poveste clasică de iubire dintre un neînfricat pirat şi o frumoasă fată, este o poveste lesne de înţeles de către întreg publicul, o poveste ce va aduce bucurie tuturor spectatorilor, a spus Ovidiu Dragoman, directorul Teatrului de Balet Sibiu.

Andrei Litvinov s-a născut în Bender, o localitate foarte apropiată de Moscova şi a absolvit în anul 1982, după cinci ani de studiu, cursurile renumitei instituţii de învăţământ „Colegiul Academic de Coregrafie Balshoi“ din Moscova, fiind unul dintre cei trei copii selectaţi dintr-un număr de 360 să urmeze cursurile Şcolii Balshoi. După absolivre a fost imediat cooptat în corpul de balet al Colegiului de Coregrafie Chişinău, unde a avut rolul de prim solist în spectacole precum „Frumoasa din pădurea adormită“, „Romeo şi Julieta“, „Spartacus“ şi multe altele. În 2003 a absolvit cursurile Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Frumoase din Chişinău, Republica Moldova.

La Teatrul de Balet Sibiu a mai realizat în 2012 coregrafia spectacolului „Frumoasa din pădurea adormită“.

Teatrul de Balet Sibiu, constituit oficial din corpul de balet al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, numără în componenţa sa douăzeci şi şase de balerini din România, SUA, Canada, Japonia, Spania, Israel, Brazilia, Noua Zeelandă, Australia şi Marea Britanie.

În repertoriul Teatrului de Balet Sibiu se regăsesc atât spectacole de balet clasic „Spărgătorul de nuci”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Giselle”, „Don Quijote”, „Romeo şi Julieta”, cât şi producţii neoclasice sau contemporane precum „Trilogie Ionesco”, „Anotimpurile”, „Missa Prophana”, „City Beat”, „Mandarinul Miraculos”.

„Corsarul” va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu şi va începe în ambele zile de la ora 19:00. Accesul publicului în sală se face pe bază de bilet. Costul unui bilet este de zece lei, elevii, studenţii şi pensionarii având 50% reducere. Biletele pot fi cumpărate din secretariatul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu – Parcul Tineretului, nr. 1, fostul Teatru de Vară.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer