Corul Madrigal în concert la Bruxelle

Corul Național de Cameră Madrigal va concerta la acest sfârșit de săptămână într-una dintre cele mai vechi abații catolice din Belgia, Abbaye de la Cambre de Bruxelles, potrivit unui comunicat de presă .

Evenimentul, care va avea loc duminică, începând cu ora 15, 00, este organizat de către Ambasada României din Belgia, și se află sub patronajul Federației Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO din Europa și America de Nord, făcând parte din seria manifestărilor dedicate Zilei Europei.

În programul dirijat de Anna Ungureanu se regăsesc lucrări de Giovanni Pierluigi da Palestrina, Orlando di Lasso, Guillaume Costeley, Jacques-Alphonse De Zeegant, John Bennet, Paul Constantinescu și Tudor Jarda.

Soliști vor fi Bogdan Andronache Ștefan, Doru Feraru și Florian Costea, iar alături de madrigaliști vor evolua soprana Soumaya Hallak și harpista Alisee Frippiat.

CITEȘTE ȘI  A încetat din viață interpretul de muzica usoara Ilie Mocolov

Corul Madrigal a fost înființat în anul 1963 de către reputatul dirijor Marin Constantin, susținând până în prezent peste 4.000 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia.

În anul 1992, după înregistrarea a peste 40 de discuri și promovarea artei la cele mai înalte nivele, corul a fost inclus pe lista valorilor Patrimoniului UNESCO.

În cadrul celei dea XXI-a ediții a Festivalului Internațional “George Enescu” (2013), Corul Madrigal a primit din partea Federației Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO din Europa și America de Nord, în semn de omagiu și recunoaștere a întregii activități desfășurate, Diploma și Trofeul UNESCO “50 de ani de excelență în patrimoniul muzical universal”.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer