fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Cosmin Manolescu și Cristina Modreanu, propuşi pentru şefia ICR

Cosmin Manolescu și Cristina Modreanu, propuşi pentru şefia ICR

Cosmin Manolescu și Cristina Modreanu, propuşi pentru şefia ICR

Coregraful şi managerul cultural Cosmin Manolescu şi criticul de teatru Cristina Modreanu sunt propunerile USR pentru şefia Institutului Cultural Român (ICR).

Propunerea USR pentru poziția de Președinte ICR este Cosmin Manolescu, expert cultural, curator, artist și manager cultural, director executiv al Fundației Gabriela Tudor și al Asociației ‘ArtistNe(s)t — Rețeaua Centrelor de Rezidență pentru Artiști în România’. A avut un rol esențial în promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în România și în crearea Centrului Național al Dansului București (2004).

Ca operator cultural, a contribuit la modificarea legislației culturale și îmbunatățirea sistemelor de finanțare publică pentru sectorul cultural (Administrația Fondului Cultural Național, Programul Cantemir al Institutului Cultural Român, Centrul Național al Dansului).

În perioada 1997-2016 a inițiat și produs peste 150 de proiecte culturale în zona dansului, managementul cultural și a artelor contemporane în România, realizând ateliere, festivaluri, turnee și evenimente culturale în parteneriat cu artiști și operatori culturali din Europa, Statele Unite ale Americii și Japonia.

Propunerea USR pentru poziția de Vicepreședinte ICR este Cristina Modreanu, unul dintre cei mai cunoscuți curatori, manageri culturali, producători și experți în artele spectacolului din România.

Doctor în teatru al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică, autoare a cinci cărți despre teatrul și fenomenul cultural românesc și a numeroase articole în reviste de cultură din România și din străinătate, Cristina Modreanu și-a câștigat reputația internațională ca director artistic al Festivalului Național de Teatru pe care l-a deschis către scena europeană.

“Am acceptat propunerea USR de a face echipă cu Cosmin Manolescu pentru conducerea ICR în speranţa că vom putea deschide o discuţie publică despre cum vrem/cum ar trebui să arate o instituţie de cultură în România lui 2017 şi în viitor. Ştiu că votul politic decide totul şi în cultură, dar mai ştiu şi că printre senatori sunt şi oameni de cultură (în toate partidele) şi cred că merită să facem apel la ei să ia în serios audierile pentru ICR, de care depinde în bună masură imaginea noastră în lume”, a declarat Cristina Modreanu pe contul de socializare.

Din 2014 a inițiat și conduce Platforma Internațională de Teatru București care a avut parteneri precum Institutul Goethe, British Council, Institutul Polonez, Ambasada Regală a Norvegiei, Institutul Francez, Drama League New York, ARCUB și UNITER’.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest