fbpx

                                                               pictogramae

Cristina Corciovescu, Dana Duma şi Aura Puran, premiați la Gala “Arhiva Naţională de Filme, 60 de ani”

riticul de film Cristina Corciovescu

Criticul de film Cristina Corciovescu

Criticii de film Cristina Corciovescu, Dana Duma şi Aura Puran au primit Diplome de excelenţă la Gala “Arhiva Naţională de Filme, 60 de ani”, găzduită marţi seară de Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române.

În cadrul galei, prezentată de către actriţa Aida Economu, au fost acordate Diplome de excelenţă criticilor care, prin îndelungata activitate în cadrul Arhivei Naţionale de Filme – Cinemateca Română (ANF), au contribuit la promovarea culturii cinematografice în România, precum şi Diplome de onoare celor mai vechi angajaţi ai ANF.

Diplome de excelenţă au primit Cornelia Tălângă (angajată ANF din 1977), Ştefan Vârban (angajat din 1979), Niculina Sandu, Florica Sima şi Ileana Bratu.

“Sunt angajat destul de recent al Arhivei, din 2012. Încă din facultate, arhiva, mai ales prin Cinemateca Română, a însemnat foarte mult pentru mine şi de aceea m-am bucurat să mă angajez aici. (…) Arhiva înseamnă foarte mult pentru mine şi pentru toţi angajaţii care dorim să protejăm şi să conservăm patrimoniul cinematografic”, a declarat Mihai Fulger, directorul interimar al ANF.

Gala a fost urmată de proiecţia, într-o nouă copie digitală, a unei capodopere a cinematografului românesc, “La Moara cu noroc” de Victor Iliu, lansată în anul în care a luat naştere Arhiva Naţională de Filme a României.

CITEȘTE ȘI  Regizorul Alexandru Darie a încetat din viață la vârsta de 60 ani

Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română (ANF) a fost înfiinţată, ca Arhiva Naţională de Filme Cinematografice (ANFC), organism în subordinea Ministerului Învăţământului şi Culturii, pe 4 iulie 1957.

ANF este o instituţie publică de interes naţional care-şi desfăşoară activitatea în baza HG 1063/2005. Obiectul de activitate este evidenţa, cercetarea, colecţionarea, conservarea, restaurarea şi punerea în valoare a patrimoniului de filme, precum şi organizarea de evenimente şi promovarea culturii cinematografice în România, prin sălile de cinema Eforie (Jean Georgescu) şi Union (Paul Călinescu) din Bucureşti.

Aceasta îndeplineşte funcţia de depozit legal şi voluntar pentru filmele cinematografice de orice gen, precum şi pentru alte materiale şi documente privind istoria cinematografiei naţionale şi universale, precum: fotografii, afişe, scenarii, partituri muzicale, colecţii de documente şi alte bunuri legate de istoria filmului.

În colecţia de filme a ANF se află peste 36.000 de titluri, producţii cinematografice româneşti şi străine (din 60 de ţări ale lumii).

e-Cultura.info / Autor: Livia Popescu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest