fbpx

Cristina Corciovescu, Dana Duma şi Aura Puran, premiați la Gala “Arhiva Naţională de Filme, 60 de ani”

riticul de film Cristina Corciovescu

Criticul de film Cristina Corciovescu

Criticii de film Cristina Corciovescu, Dana Duma şi Aura Puran au primit Diplome de excelenţă la Gala “Arhiva Naţională de Filme, 60 de ani”, găzduită marţi seară de Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române.

În cadrul galei, prezentată de către actriţa Aida Economu, au fost acordate Diplome de excelenţă criticilor care, prin îndelungata activitate în cadrul Arhivei Naţionale de Filme – Cinemateca Română (ANF), au contribuit la promovarea culturii cinematografice în România, precum şi Diplome de onoare celor mai vechi angajaţi ai ANF.

Diplome de excelenţă au primit Cornelia Tălângă (angajată ANF din 1977), Ştefan Vârban (angajat din 1979), Niculina Sandu, Florica Sima şi Ileana Bratu.

“Sunt angajat destul de recent al Arhivei, din 2012. Încă din facultate, arhiva, mai ales prin Cinemateca Română, a însemnat foarte mult pentru mine şi de aceea m-am bucurat să mă angajez aici. (…) Arhiva înseamnă foarte mult pentru mine şi pentru toţi angajaţii care dorim să protejăm şi să conservăm patrimoniul cinematografic”, a declarat Mihai Fulger, directorul interimar al ANF.

Gala a fost urmată de proiecţia, într-o nouă copie digitală, a unei capodopere a cinematografului românesc, “La Moara cu noroc” de Victor Iliu, lansată în anul în care a luat naştere Arhiva Naţională de Filme a României.

CITEȘTE ȘI:  Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu va fi organizat online.

Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română (ANF) a fost înfiinţată, ca Arhiva Naţională de Filme Cinematografice (ANFC), organism în subordinea Ministerului Învăţământului şi Culturii, pe 4 iulie 1957.

ANF este o instituţie publică de interes naţional care-şi desfăşoară activitatea în baza HG 1063/2005. Obiectul de activitate este evidenţa, cercetarea, colecţionarea, conservarea, restaurarea şi punerea în valoare a patrimoniului de filme, precum şi organizarea de evenimente şi promovarea culturii cinematografice în România, prin sălile de cinema Eforie (Jean Georgescu) şi Union (Paul Călinescu) din Bucureşti.

Aceasta îndeplineşte funcţia de depozit legal şi voluntar pentru filmele cinematografice de orice gen, precum şi pentru alte materiale şi documente privind istoria cinematografiei naţionale şi universale, precum: fotografii, afişe, scenarii, partituri muzicale, colecţii de documente şi alte bunuri legate de istoria filmului.

În colecţia de filme a ANF se află peste 36.000 de titluri, producţii cinematografice româneşti şi străine (din 60 de ţări ale lumii).

e-Cultura.info / Autor: Livia Popescu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.