fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Criticul Daniel Cristea-Enache, noul director de imagine al USR

Criticul Daniel Cristea-Enache

Criticul Daniel Cristea-Enache

Noul director de imagine al Uniunii Scriitorilor din România (USR), criticul literar Daniel Cristea-Enache, consideră că societatea românească trebuie să-și prețuiască scriitorii, traducătorii.

Daniel Cristea-Enache este conferențiar universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din București, consilier la Editura Polirom (pentru care coordonează colecția “Opere”) și cronicar literar la revistele “România literară” și “Literatura de azi”.

“A fi director de imagine al Uniunii Scriitorilor din România este ceva ce mă onorează și mă obligă foarte mult. E vorba de breasla căreia îi aparțin, de cei fără de care n-ar exista nici literatură română contemporană, nici traducerile din alte literaturi. Avem deci obligații față de scriitorul și traducătorul român — și folosesc pluralul fiindcă mă identific, aici, cu publicul românesc. Societatea în care eu vreau să trăiesc e una care își prețuiește scriitorii, îi citește și nu se poate imagina fără ei”, a declarat Daniel Cristea-Enache citat de Agerpres.

A primit Premiul pentru Debut al “României literare”, Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România, Premiul “Titu Maiorescu” al Academiei Române pentru volumul “Concert de deschidere” (Editura Fundației Culturale Române, 2001), Premiul pentru Critică și Istorie Literară al Asociației Scriitorilor din București pentru volumul “Un om din Est” (Curtea Veche Publishing, 2006), Premiul pentru Critică al revistei “Convorbiri literare” pentru volumul “Timpuri noi” (Cartea Românească, 2009).

Cel mai recent volum al criticului este “Cartea ca destin. Daniel Cristea-Enache în dialog cu Dan C. Mihăilescu“, apărut la editura Humanitas, 2013.

e-Cultura.info/Autor: Daniel Popescu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest