Curs de dans de societate ROMANA

Dansul de salon ROMANA

Dansul de salon ROMANA

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov  organiză cursuri de dans, într-o manieră interactivă, cu o grupă de persoane vârstnice în urma cărora aceștia își vor însuși cunoștințe istorice, teoretice și practice privitoare la dansul de societate ROMANA.

La începerea cursului, specialiștii muzeului vor face o prezentare interactivă cu istoricul dansului. Se va constitui o grupă de 8 perechi de dansatori care, timp de 3 luni, de două ori pe săptămână, sub îndrumarea unui instructor de dans, Cristina Rotundu – balerină la Opera Brașov, vor învăța să danseze ROMANA. Cursurile se vor încheia cu un eveniment public în care vor dansa ROMANA toți cei 16 beneficiari direcți. Fiecare participant va primi un pliant cu informații despre istoria dansului, un DVD cu coregrafia dansului și o diplomă de absolvire a cursului se arată într-un material al instituţiei muzeale.

“Muzeul Casa Mureşenilor Braşov a iniţiat începând cu anul 2007 cel mai ambiţios program de revitalizare a acestui monument din tezaurul patrimonial imaterial din România prin organizarea de evenimente, expoziții și derularea mai multor proiecte culturale. Dacă în anii anteriori cursul de dans de societate ROMANA s-a adresat instructorilor de dans, elevilor din liceele brașovene de această dată invităm persoanele vârstnice la dans!” a declarat coordonatoarea cursului Cristina Seitz, muzeograf la Muzeul Casa Mureșenilor Brașov.

Cursul de dans de societate ROMANA intenționează educarea persoanelor vârstnice, cultivarea, promovarea și răspândirea culturii și tradițiilor românești, crearea unui climat propice dezvoltării persoanelor vârstnice prin dans, muzică, educație fizică, prin deprinderea practică a coregrafiei dansului ROMANA și creșterea gradului de cunoștințe cu privire la dansul de societate ROMANA.

Cursul va debuta în data de 24 noiembrie 2014 și se va derula timp de trei luni în sala Clubului Pensionarilor al Centrului Cultural „Reduta”, în fiecare zi de luni și miercuri, în intervalul orar 15-16 se mai arată în comunicat.

În scopul trezirii dragostei către folclorul românesc şi sub impulsul momentului istoric, profesorul Iacob Mureşianu compune în toamna anului 1849, elegantul dans de salon ROMANA. Dansul de coloană ROMANA, adapta sub o formă avansată, figurile coregrafice ale unor jocuri populare româneşti: Ardeleana, Haţegana, jocul bănăţean Pe picior, Învârtita şi Braşoveanca. ROMANA se răspândeşte şi se dansează la toate seratele, balurile şi recepţiile din Ardeal, Maramureş, Banat, Crişana şi chiar în nordul Moldovei până la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

e-Cultura.info

 

Ţi-a plăcut articolul ? dă un share. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.