fbpx

                                                                             pictogramae

Cursurile de limba, cultura si civilizatie romaneasca de la Brasov

Cursurile de limba, cultura si civilizatie romaneasca de la Brasov

Cursurile de limba, cultura si civilizatie romaneasca de la Brasov

La Brașov a avut loc deschiderea celei de-a XXII-a editii a Cursurilor de limba, cultura si civilizatie romaneasca organizate de Institutul Cultural Roman. Cel mai longeviv program al ICR si unul dintre cele mai importante programe de promovare a limbii si culturii romane din tara, se desfasoara in acest an in perioada 3-28 iulie.

La editia din acest an vor participa cursanti veniti din Marea Britanie, Spania, Elvetia, Ucraina, SUA, Brazilia si China.
O parte dintre participanti se afla la a doua sau a treia participare, dovedind un entuziasm autentic pentru acest program.

Printre acestia, domnul Alzir Oliveira, profesor de limbi clasice si lingvistica romanica la Universidade Federal do Rio Grande do Norte, din Natal (Brazilia), participa pentru a patra oara la scoala de vara. Dupa prima sa calatorie in Romania, in 2013, a organizat in Brazilia un curs optional de limba romana la care s-au inscris, in primul an, 70 de studenti.

Programul evenimentului cuprinde 60 de ore de cursuri intensive de limba romana si o serie de prelegeri pe tematici diferite. Prelegerea de istorie va fi sustinute de prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, cea de literatura romana – de scriitorul si criticul literar Marius Chivu, iar cea de cinematografie de cunoscutul critic de film Irina Margareta Nistor. De asemenea, cursantii vor participa la ateliere de creatie desfasurate de doua ori pe saptamana – jurnalism si publicitate, gastronomie si actorie.

Programele de documentare culturala le ofera participantilor excursii la Șirnea, primul sat turistic din Romania, pe Transfagarasan, unde va avea loc o ora atipica, numita „romana la inaltime”, la monumentele naturale Babele si Sfinxul, la Cramele Rhein, Azuga, la Sighisoara si Saschiz.

De asemenea, vor avea loc vizite ghidate in Cetatea Brasovului, concursuri interactive cu premii in incinta orasului vechi, cine festive, petreceri tematice si o seara internationala in care este sarbatorit multiculturalismul acestui eveniment.

Programul este organizat in parteneriat cu Facultatea de Litere a Universitatii Transilvania din Brasov, Muzeul „Casa Muresenilor” si Centrul Cultural Reduta.
e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer