Daniel Barenboim lansează un canal de YouTube despre muzică și teme de actualitate

Daniel Barenboim lansează un canal de YouTube despre muzică și teme de actualitate

Opera Naţională Română

Opera Naţională Română

Renumitul pianist și dirijor Daniel Barenboim va inaugura vineri propriul canal de YouTube, prin care muzicianul dorește să apropie muzica clasică mai ales de publicul tânăr și să abordeze teme de actualitate, a confirmat joi pentru EFE cabinetul său de presă.

La rubricile intitulate “Deconstructed” și “5 Minutes On”, Daniel Barenboim va explora și explica la pian lucrări și concepte muzicale esențiale iar spectatorul va putea descoperi noi fațete ale pieselor, după cum s-a precizat ulterior într-un comunicat.

În “Barenboim Explores”, directorul muzical al Staatsoper din Berlin va aborda evenimente politice, culturale și sociale actuale. Cu acest format, muzicianul dorește nu numai să-și expună ideile, ci și să invite la dialog, participare și interacțiune.

Daniel Barenboim are în plan, de asemenea, o serie de dialoguri cu personalități din diverse domenii, pentru a face un schimb de impresii despre paralelisme și paradoxuri, despre puncte în comun și diferențe dintre muzică și domeniul tematic al fiecăruia dintre invitați.

CITEȘTE ȘI  Trailerul serialului 'Game of Thrones' pare să confirme moartea lui Jon Snow VIDEO

În cea de-a cincea rubrică, referitoare la West-Eastern Divan Orchestra, Barenboim va prezenta acest colectiv format din muzicieni arabi și israelieni.

Pentru Daniel Barenboim, lansarea canalului său pe YouTube este un “pas decisiv” în lumea digitală pentru a trezi entuziasmul pentru muzica clasică în primul rând printre tineri și în special în publicul cu puține cunoștințe muzicale.

e-Cultura.info / Autor: Pepa Sița


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus