A decedat actrița Olga Tudorache

Actrița Olga Tudorache

Actrița Olga Tudorache

Marea actriţă Olga Tudorache a decedat în cursul nopții de marți spre miercuri la vârstă de 88 de ani în urma unei suspiciuni de atac vascular cerebral.

Olga Tudorache fusese internată în Spital Elias de joi. În ultimele zile starea sănătăţii sale s-a înrăutăţit considerabil și a fost transferată la secţia de terapie intensivă.

Doamna teatrului românesc din ultimele decenii s-a stins discret, aşa cum a trăit în ultima perioadă, când a ales să se retragă din viaţa publică şi de pe scenă, acolo unde a încântat generaţii întregi cu talentul şi energia sa.

„În cursul dimineţii zilei de 12 octombire, starea generală s-a agravat în concordanţă cu evoluţia imprevizibilă a bolii. Din aceste motive, doamna Olga Tudorache, a fost internată începând din aceasta dimineaţă în secţia de terapie intensivă a SUUE, pentru supraveghere continuă şi continuarea tratamentului adecvat. Din păcate, însă, trupul slăbit al marii actriţe a cedat, în cele din urmă.”, se arată într- un comunicat de presă al medicilor de la Spitalul Elias.

După decenii în care a slujit scena teatrului românesc şi a oferit lumii artistice mai multe generaţii de actori talentaţi, Olga Tudorache a făcut o ultimă reverenţă.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Olga Tudorache va fi depus vineri, între orele 10,00 – 14,00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național București. Ceremonia funerară va avea loc sâmbătă, începând cu ora 11,30, la Biserica Krețulescu, iar înmormântarea la Cimitirul Bellu.

Olga Tudorache sa născut 11 octombrie 1929, la Oituz, județul Bacău. A absolvit Institutului de Artă de Teatru în anul 1951.

A fost angajată la Teatrul Tineretului din București, unde și-a desfășurat activitatea neîntrerupt timp de 15 ani. La Teatrul Mic a apoi fost angajată până în 1978.

Din anul universitar 1976 a fost conferențiar universitar la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, la catedra de actorie, iar din 1978 cu funcția de bază aici.

Din 1990 a devenit profesor universitar. A avut șase promoții de actori, până la pensionare (1997). Retragerea efectivă din învățământ a avut loc în anul 2000.

Actrița a fost onorată cu importante distincții ale breslei, ale statului român și ale Casei Regale a României.
e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.