Deschiderea oficială a Centenarului Marii Uniri la Teatrul Naţional din București

Deschiderea oficială a Centenarului Marii Uniri la Teatrul Naţional din București

Deschiderea oficială a Centenarului Marii Uniri la Teatrul Naţional din București

Deschiderea oficială a Centenarului Marii Uniri va avea loc pe 26 noiembrie, de la ora 20 la Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB), cu un spectacol regizat de Ion Caramitru.

La eveniment vor fi prezenţi Piotr Beczała (care-l înlocuieşte pe Marcelo Álvarez, anunţat iniţial), Michael Barenboim, Ştefan Pop, Julian Rachlin, Ştefan Tarara, Kristīne Opolais, Adela Zaharia, alături de Orchestra Română de Tineret condusă de dirijorul Cristian Măcelaru. În programul serii vor fi lucrări de Bach, Doga, Donizetti, Enescu, Ligetti, Porumbescu, Puccini, Rogalski.

În programul serii vor fi lucrări de Bach, Doga, Donizetti, Enescu, Ligetti, Porumbescu, Puccini, Rogalski.


Orchestra Națională de Tineret

Orchestra Națională de Tineret


Ministrul Lucian Romașcanu a afirmat că Centenarul este o ”sărbătoare a tuturor românilor” şi că principala atribuţie a MCIN este de a centraliza şi evalua proiectele propuse, din punct de vedere al viziunii, al realismului şi al bugetului, urmând să le trimită către Guvern pentru finanţare ”Centenarul este o sărbătoare a tuturor românilor, a tuturor instituţiilor de stat sau private care vor să marcheze acest moment istoric. Nu poate o instituţie, oricât ar fi ea de capabilă, să gestioneze tot în ceea ce priveşte evenimentele. Noi, la Departamentul Centenar, ne-am împărţit atribuţiile pe două paliere importante – un palier de intermediari şi unul de organizatori sau lideri de proiect. Pe partea de intermediari suntem cei care am primit şi am centralizat toate proiectele pe care instituţiile statului, ministerele şi unităţile administrativ-teritoriale şi-au propus să le facă în anul următor. În acest moment avem centralizate 2.170 de proiecte, din care 550 sunt fără costuri exprimare. Le vom selecta şi reselecta pentru a le propune într-o săptămână de acum încolo în Guvern pentru finanţare în 2018”, a spus ministrul.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.