Directorul muzeului Tate Modern, cea mai influentă persoană din universul artei contemporane

Nicholas Serota

Nicholas Serota

Nicholas Serota, directorul muzeului Tate Modern din Londra, a fost desemnat, cea mai influentă persoană din universul artei contemporane, a anunţat revista londoneză ArtReview.

Nicholas Serota s-a aflat în fiecare an în primele 10 poziţii ale topului “Power 100” de când acesta a fost lansat de revista ArtReview, în 2002. “Acest muzeu (Tate Modern, n.r.) condensează aproape toate elementele actualei pieţe artistice globale”, precizează editorii acestei publicaţii prestigioase.

“Tate Modern a rămas cel mai vizitat muzeu de artă modernă şi contemporană din lume, iar instituţia are parteneriate aproape peste tot în lume, la Seul, Sydney, Berlin şi Oman”, a adăugat ArtReview.

Inaugurat în 2000, în timpul mandatului lui Nicholas Serota, muzeul Tate Modern a devenit o atracţie turistică majoră în capitala Marii Britanii.

Luna trecută, presa internaţională a anunţat că expoziţia dedicată pictorului Henri Matisse la Tate Modern a atras peste 560.000 de vizitatori, devenind astfel cel mai vizitat show artistic din istoria instituţiei muzeale.

Printre personalităţile care au ocupat primul loc în topul alcătuit de revista ArtReview în anii trecuţi s-au aflat şi artişti de renume mondial, precum britanicul Damien Hirst şi chinezul Ai Weiwei.

În 2013, Sheikha al-Mayassa al-Thani, sora actualului emir din Qatar, a fost desemnată cea mai influentă persoană din universul artei contemporane, după ce acest stat din Golful Persic a cheltuit circa 1 miliard de dolari – o sumă de 30 de ori mai mare decât investiţiile făcute de celebrul MoMA din New York şi de 175 de ori mai mare decât cele făcute de Tate Modern din Londra – pentru a-şi înzestra cu opere de artă numeroasele muzee pe care le-a inaugurat în ultimii ani.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.