Directorul Niţulescu acuzat de însuşirea unui premiu în bani câştigat de către instituţia de cultură

Directorul Niţulescu acuzat de însuşirea unui premiu în bani câştigat de către instituţia de cultură

Virgil Niţulescu

Virgil Niţulescu

La Muzeul Naţional al Ţăranului Român continuă protestul grupului de cercetători printr-o nouă scrisoare deschisă. După reamintirea unor abuzuri decizionale, scrisoarea aduce în discuţie însuşirea de către directorul interimar Virgil Niţulescu a unui premiu în bani câştigat de către muzeu.

Se menţine situaţia de protest şi sunt aduse noi dovezi în sprijinul ideii unui management defectuos la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Noua scrisoare deschisă a cercetătorilor Muzeului adresată ministrului Culturii Corina Şuteu, reaminteşte abuzurile manageriale ale directorului interimar Virgil Niţulescu şi aduce în discuţie suspiciunea însuşirii personale de către acesta a premiului Societăţii de Radiodifuziune în valoare de 1500 ron.

Iată constatările şi revendicările cuprinse în scrisoarea cercetătorilor MNŢR:

- ”Directorul interimar Virgil Niţulescu a transformat Consiliul de Administraţie al MNŢR dintr-un organism deliberativ (aşa cum stipulează art. 11 pct. 5. alin. b) din ROF) într-unulconsultativ.”

- ”Prin desfăşurarea unui număr de activităţi fără avizul şi împotriva deciziei unanime a Consiliului de Administraţie şi consultarea Consiliului Ştiinţific, a prejudiciat desfăşurarea activităţilor specifice ale instituţiei, situaţie ce s-a perpetuat în ultimii ani.

- ”De asemenea, semnalăm că urmare a controlului Curţii de Conturi a României pentru perioada 2013-2015, a rezultat un raport care arată deficienţe în manageriatul MNŢR”

- ”În urma consultării declaraţiei de avere pentru anul 2015 a domnului Virgil Ştefan Niţulescu am constatat la rubrica venituri din activităţi independente suma de 1.500 lei reprezentând o colaborare cu Societatea Română de Radiodifuziune. Cum deja existau suspiciuni privitoare la destinaţia premiului pentru Educaţie acordat MNŢR pentru organizarea Atelierului de Creativitate în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural din 23 martie 2015, am făcut o serie de demersuri pentru a încerca să lămurim această problemă. Managerul SRR a răspuns solicitării noastre astfel: „…în legătură cu premiul oferit Muzeului Naţional al Ţăranului Român la Gala Premiilor Radio România Cultural în anul 2015, vă comunicăm că acesta este evidenţiat în contabilitatea SRR după cum urmează: 1. Plachetă/mapă; 2. Premiu în valoare de 1.500,00 lei, net, înmânat domnului Virgil Ştefan Niţulescu.” Deci, premiul este oferit instituţiei MNŢR şi nu managerului său, cu titlu personal, pentru că răsplăteşte eforturi instituţionale şi nu personale.”

- După susţinerea concursului de proiecte de management pentru MNŢR, a avut loc revocarea din componenţa Consiliului Ştiinţific a profesorului Zoltan Rostas, fără o decizie discutată şi avizată în Consiliul de Administraţie. Decizia unilaterală a managerului interimar ridică semne de întrebare pentru că vine după ce domnul profesor Zoltan Rostas a făcut parte din componenţa comisiei de evaluare a proiectelor de management organizat de Ministerul Culturii, comisie contestată de către domnul Virgil Ştefan Niţulescu.”

Reamintim că această analiză a activităţii manageriale a directorului Virgil Niţulescu şi starea de protest permanent a grupului de cercetători ai MNŢR au devenit active odată cu suspendarea de către ministerul Culturii a rezultatului concursului pentru ocuparea poziţiei de manager.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page
CITEȘTE ȘI  Proiectul de punere în valoare a Donjonului medieval din incinta Muzeului Banatului retrumis spere analiză Comisiei Monumente

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus