fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Dirijorul Horia Andreescu, noul director general adjunct al Filarmonicii “George Enescu” din Bucureşti

Dirijorul Horia Andreescu

Dirijorul Horia Andreescu

Dirijorul Horia Andreescu a fost numit director general adjunct al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Nicolae Licareţ, care a condus instituţia peste jumătate de veac, s-a stins în luna noiembrie a anului trecut.

„Fără discuţie personalitatea artistică consacrată, notorietate indiscutabilă îl recomandă pe maestrul Horia Andreescu să administreze politicile muzicale ale Filarmonici bucureştene. De adăugat şi experienţa managerială de la Radioul public şi Filarmonică. Mă bucur că a acceptat să continuăm o colaborare începută în urmă cu mulţi ani”, a declarat Andrei Dimitriu, directorul general al primei şi celei mai vechi instituţii muzicale din ţară.

Fondator al orchestrei de cameră Virtuozii din Bucureşti, profesor asociat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucuresti, Horia Andreescu a fost, mulţi ani, director al Formaţiilor muzicale Radio. Studiile sale la Universitatea de Muzică din Bucureşti, la Academia de Muzică de la Viena (cu Hans Swarowski şi Karl Osterreicher), precum şi cursurile cu Sergiu Celibidache, sunt o bază solidă a devenirii sale artistice.

În perioada colaborării lui Horia Andreescu cu orchestre din România şi din străinatate – mai cu seamă din Germania, unde numară 13 ani de “dirijor oaspete permanent” la Orchestra Simfonică Radio Berlin, 10 ani cu aceeaşi funcţie la Filarmonica din Dresda si 21 de ani la Capela de Stat din Schwerin -, au fost realizate peste 60 de înregistrări discografică, dintre care 16 cu orchestre din Europa.

e-Cultura.info

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest