Dirijorul Vladimir Jurowski a fost desemnat ‘Dirijorul Anului’

Dirijorul Vladimir Jurowski

Dirijorul Vladimir Jurowski

Directorul Artistic al Festivalului şi Concursului Internaţional ”George Enescu”, Vladimir Jurowski, a fost desemnat “Dirijorul Anului” dstincţia a fost acordată pentru întreaga activitate dirijorală din cursul anului 2017, în cadrul prestigiosului eveniment International Opera Awards, unul dintre cele mai prestigioase evenimente internaţionale în aprecierea excelenţei în muzica de operă.

Recunoscut la nivel internaţional pentru stilul său revoluţionar, Vladimir Jurowski este Dirijor Principal al London Philharmonic Orchestra, Dirijor Principal şi Director Artistic al Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin pentru sezonul 2018, iar în sezonul 2021 va ocupa funcţia de Director General Muzical Desemnat al celebrei Bayerische Staatsoper. Începând cu anul 2017, Jurowski este Directorul Artistic al Festivalului şi Concursului Internaţional “George Enescu”, alături de Preşedintele Onorific, maestrul Zubin Mehta.

La ediţia 2017 a Festivalului Internaţional George Enescu, Vladimir Jurowski a dirijat London Philharmonic Orchestra, în deschiderea Festivalului, cu o interpretare în premieră a celebrei opere Oedipe, de George Enescu, în versiune concertantă şi cu proiecţii multimedia. Interpretarea Oedipe a făcut atunci înconjurul presei internaţionale, The Guardian, Reuters, Euronews numărându-se printre cei care au aclamat abordarea dirijorului Vladimir Jurowski. De asemenea, Vladimir Jurowski a inclus Simfonia a III-a de George Enescu şi Oedipe în stagiunea londoneză a London Philharmonic, şi le-a prezentat cu succes pe scenele britanice.

La sfârşitul lunii aprilie, Jurowski va prezenta, într-o intervenţie specială, în cadrul unei întâlniri dedicate Concursului Enescu, noile direcţii de dezvoltare pentru cele două evenimente.

În acest an, Concursul Internaţional “George Enescu” va avea loc între 1 şi 23 septembrie şi va aduce pe scenele româneşti, în faţa publicului şi a juriului internaţional, sute de tineri muzicieni talentaţi din întreaga lume. Perioada de înscriere pentru Concurs se va finaliza pe data de 15 aprilie. Festivalul este programat pentru luna septembrie a anului 2019.

Premiile International Opera Awards au fost fondate în anul 2013 de Harry Hyman, un om de afaceri şi filantrop britanic, şi John Allison, editorul revistei Opera Magazine, cu scopul de a premia excelenţa în domeniul operei şi de a creşte vizibilitatea operei ca formă de artă la nivel internaţional.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.