fbpx

Documentarul “Casa cu păpuşi” în premieră la Sarajevo Film Festival – VIDEO

Sarajevo Film Festival

Sarajevo Film Festival

Debutul în regie al directorului de imagine Tudor Platon, documentarul “Casa cu păpuşi”/ “House of Dolls”, va avea premiera internaţională la Sarajevo International Film Festival, care se desfăşoară în perioada 14-21 august.

Producţia a fost inclusă în competiţia de documentare în cadrul celei de-a 26-a ediţie a prestigiosului eveniment.

“Casa cu Păpuşi”, o incursiune într-un univers special, vacanţa anuală a unor femei de 70 de ani, va fi proiectat în avanpremieră naţională în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, în secţiunea “Zilele Filmului Românesc”.

Departe de bărbaţi şi de lumea dezlănţuită, Cica, Nana şi prietenele lor se izolează voluntar într-o vilă de pe Valea Oltului. Împreună, împletesc pofta de viaţă cu amintirile, melancolia cu veselia, bârfele cu bancurile. Totul pentru a întreţine iluzia că pentru ele timpul nu a trecut şi că sunt aceleaşi fete tinere, frumoase şi îndrăgostite din urmă cu 50 de ani, se arată în prezentarea peliculei.


CASA CU PAPUSI / HOUSE OF DOLLS OFFICIAL TRAILER


“Mereu mi-a plăcut să-i înregistrez pe cei apropiaţi, în special pe cei din familie. Simt că, prin intermediul unui aparat de înregistrat imagini sau sunet, ei îmi dau voie să mă bag în sufletul lor, iar mie îmi place acolo. Bănuiesc că are de-a face cu ceva din copilărie, ceva ce mi-a rămas sau din contră, am pierdut şi încerc să-l recapăt; nici eu nu ştiu. Din acelaşi instinct am ajuns să îmi filmez şi bunica, pe Cica, împreună cu prietenele ei, în timpul vacanţei lor anuale la munte”, a declarat regizorul Tudor Platon, citat în comunicat.

“Casa cu păpuşi” le are în distribuţie pe Viorica Crăciun, Ileana Crăciun, Elena Laslu, Ana-Maria Bondar, Aura Chindea. Tudor Platon semnează regia, scenariul şi imaginea, montajul a fost realizat de Natalia Volohova Deliu, iar de sunet s-a ocupat Ştefan Azaharioaie. Producători: Carla Fotea, Ada Solomon, Tudor Platon, Alexandru Solomon.

Documentarul este o producţie microFILM şi Film Cartel în co-producţie cu 1TV Neamţ.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.