Donație de aproape 60.000 dolari pentru restaurarea a trei biserici fortificate din Judeţul Sibiu

Donație de aproape 60.000 dolari pentru restaurarea a trei biserici fortificate din Judeţul Sibiu

ODonație de aproape 60.000 dolari pentru restaurarea a trei biserici fortificate din Judeţul Sibiu

Ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, a declarat, în localitatea Movile din județul Sibiu, unde a prezentat un cec de 59.300 de dolari episcopului Reinhard Guib, bani destinați proiectelor de conservare a trei biserici fortificate, că are norocul de “a reprezenta o țară ce are un respect profund pentru culturile străine”.

Donația de 59.300 de dolari, acordată Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice din Sibiu, face parte din programul special al Departamentului de Stat “Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural”.

Finanțarea este oferită pentru a sprijini restaurarea bisericilor fortificate de la Movile, Agârbiciu (ambele în județul Sibiu) și Daia (județul Mureș).

Ambasadorul a vorbit, înainte de evenimentul oficial, despre originile sale germane, dar și despre dorința sa de a vizita întreaga Românie.

“Sunt ambasador în întreaga Românie, nu doar în București și am făcut un efort deliberat pentru a vizita cât mai mult din țară, să ies din București și să întâlnesc români din mai multe colțuri ale țării”, a afirmat acesta.

“Încă de la început am vizitat Transilvania și am cunoscut comunitatea sașilor, patrimoniul german și parte din acest patrimoniu sunt bisericile fortificate ale Transilvaniei. Am fost uimit de frumusețea bisericilor dar am realizat că trebuie făcute investiții considerabile pentru conservarea lor și, implicit istoria comunității de sași”, a adăugat el, după care a vorbit despre influența originii sale în descoperirea diverselor locuri din România, informează Agerpres.

De asemenea, ambasadorul a ținut să spună numele german al localității sibiene Movile. “După cum puteți vedea, după numele meu, am origini germane și acest lucru dă și o importanță personală în descoperirea prezenței germane, în comunitatea sașilor din România”, a adăugat ambasadorul.

El a vorbit și de valorile promovate de SUA, printre care respectul pentru toate culturile străine. “Am, de asemenea, norocul de a lucra pentru un guvern și de a reprezenta o țară ce are un respect profund pentru culturile străine. Un simbol al acestui respect este ‘Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural din România’. Una din prioritățile mele ca ambasador este să aprofundez înțelegerea între țările noastre, România și Statele Unite ale Americii și între indivizii acestor țări”, a adăugat Klemm.

El a apreciat faptul că beneficiarii investiției au luat parte într-o competiție internațională.

“Nu am control asupra acestui fond decât la final. Este o competiție în care organizații ca a dumneavoastră pot aplica pentru finanțare, pentru a primi o mică investiție americană. Concurați cu alte grupuri din întreaga Europă. Concurați cu comunități din Irlanda, Polonia, Spania, Italia, Grecia, care își doresc această investiție americană și dosarul dumneavoastră solid ne-a convins să vă susținem”, a evidențiat Klemm.

e-Cultura.info / Autor: Oana Ghiță


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.