fbpx

                                                                             pictogramae

Donație a USR, de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Donatie a USR de Ziua Mondiala a Cartii si Drepturiilor de Autor

Donatie a USR de Ziua Mondiala a Cartii si Drepturiilor de Autor

Uniunea Scriitorilor din România (USR) marchează întâlnirea simbolică dintre scriitorii români și cititorii lor din generațiile tinere printr-o consistentă donație de carte făcută unor licee și colegii naționale din Alba Iulia, Arad, Bacău, Brăila, Brașov, București, Cernăuți, Chișinău, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara și Voivodina.

Potrivit unui comunicat al USR, “cărțile sunt semnate de scriitori și traducători din toate generațiile, atât în calitate de autori români omologați de critică și de publicul larg, cât și de profesioniști ai scrisului încredințați că o carte donată unui liceu poate avea un impact formativ important în evoluția unui tânăr”.

De la Colegiul Național “Iulia Hasdeu” (București) la Colegiul Național “George Barițiu” (Cluj), de la Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” (Iași) la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” (Timișoara), bibliotecile elevilor noștri vor primi cărți cu autografe de la scriitorii și traducătorii români, Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor marcând începutul unui program al Uniunii Scriitorilor din România, mai precizează comunicatul.

Inițiat de scriitorul Gabriel Chifu, vicepreședinte USR, programul este coordonat de Roxana Chioseolu, referent USR. În fiecare an, la data de 23 aprilie este sărbătorită Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor, la inițiativa UNESCO.

În România, prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată “Ziua Bibliotecarului din România”, astfel că în România, începând cu 2005, în ziua de 23 aprilie se sărbătorește și Ziua Bibliotecarului concomitent cu Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor.

e-Cultura.info/Autor: Daniel Popescu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer