fbpx

Donație a USR, de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Donatie a USR de Ziua Mondiala a Cartii si Drepturiilor de Autor

Donatie a USR de Ziua Mondiala a Cartii si Drepturiilor de Autor

Uniunea Scriitorilor din România (USR) marchează întâlnirea simbolică dintre scriitorii români și cititorii lor din generațiile tinere printr-o consistentă donație de carte făcută unor licee și colegii naționale din Alba Iulia, Arad, Bacău, Brăila, Brașov, București, Cernăuți, Chișinău, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara și Voivodina.

Potrivit unui comunicat al USR, “cărțile sunt semnate de scriitori și traducători din toate generațiile, atât în calitate de autori români omologați de critică și de publicul larg, cât și de profesioniști ai scrisului încredințați că o carte donată unui liceu poate avea un impact formativ important în evoluția unui tânăr”.

De la Colegiul Național “Iulia Hasdeu” (București) la Colegiul Național “George Barițiu” (Cluj), de la Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” (Iași) la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” (Timișoara), bibliotecile elevilor noștri vor primi cărți cu autografe de la scriitorii și traducătorii români, Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor marcând începutul unui program al Uniunii Scriitorilor din România, mai precizează comunicatul.

Inițiat de scriitorul Gabriel Chifu, vicepreședinte USR, programul este coordonat de Roxana Chioseolu, referent USR. În fiecare an, la data de 23 aprilie este sărbătorită Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor, la inițiativa UNESCO.

În România, prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată “Ziua Bibliotecarului din România”, astfel că în România, începând cu 2005, în ziua de 23 aprilie se sărbătorește și Ziua Bibliotecarului concomitent cu Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor.

e-Cultura.info/Autor: Daniel Popescu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.