fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Dragoș Bucur, Tudor Chirilă, noii mentori ai Festivalului Ideo Ideis

Festivalul Ideo Ideis

Festivalul Ideo Ideis

Dragoș Bucur, Tudor Chirilă, Andreea Grămoșteanu, Dana Rogoz, Judith State și Cosmina Stratan se alătură lui Pavel Bartoș și Alexandru Papadopol ca mentori ai trupelor de teatru tânăr la cea de-a 14-a ediție a Ideo Ideis, care va avea loc la Alexandria între 06-12 august.

Cei opt artiști, cât și un al nouălea mentor care va fi confirmat cât de curând, vor veni la festival în perioada 09 – 12 august pentru a le fi alături celor nouă trupe de liceeni.

„Ideo Ideis a ajuns la ediția 14, ceea ce înseamnă, printre altele, că de anul acesta pot participa la festival tineri care s-au născut în anul în care l-am început. Răspunsul nostru la această realitate este că încercăm să transformăm experiența de 13 ani în energie regeneratoare, pe care s-o reinvestim pentru a aduce un suflu nou festivalului. Aplicăm asta atât în structura organizatorică, numind o nouă directoare a festivalului, pe Nora Dobre, dar și în sinergiile pe care le creăm între generațiile care se întâlnesc la Ideo Ideis”, a declarat Alexandru Ion, co-fondator Ideo Ideis și co-președinte T.E.T.A.

O seară de predare a ștafetei de către mentorii edițiilor precedente mentorilor noi va avea loc joi, 09 august, când Dorina Chiriac, Marius Manole, Medeea Marinescu, Ofelia Popii, Cătălin Ștefănescu, Andi Vasluianu și Vlad Zamfirescu se vor întâlni cu mentorii de anul acesta.

La această întâlnire este invitat și Marcel Iureș, președinte onorific al festivalului încă de la prima ediție.

Cele nouă trupe participante de anul acesta și care vor beneficia de aportul mentorilor la festival sunt: trupa Mircea Albulescu din Câmpina, Victory of Art – București, Drama Club – Botoșani, Thaliamar din Mangalia, Punct și virgulă – Timișoara, Amprente – Brașov, Artwist – Baia Mare, Alter Ego din Alexandria și Atelierul de Teatru din Botoșani.

Trainerii de teatru tânăr sunt actori deja confirmați pe scena de teatru din România: Alex Bogdan, Sabina Brândușe, Gabi Costin, Bogdan Nechifor, Denisa Nicolae, Mihai Prejban, Vladimir Purdel, Liviu Romanescu, Iulia Samson, Sorina Ștefănescu și Sânziana Tarța.

Trainerii de la atelierele de măiestrie sunt profesioniști consacrați în domenii artistice altele decât teatrul, cu experiență în lucrul cu adolescenții: dans contemporan – Ștefan Lupu, Judith State, István Téglás, Raluca Zetu; scriere creativă – Svetlana Cârstean și Bogdan Georgescu; fotografie – Adi Bulboacă și Andrei Pungovschi; film – Ivana Mladenovic și Nicolae Constantin Tănase; muzică – Via Dacă (Iulia Panici & Sandu Cordonean), Kalelargă (Alexei Țurcan, Bogdan Gugu și Raluca Stratulat) și DJ Undoo.

La aceste ateliere participă anul acesta un total de 202 adolescenți: liceenii din cele 9 trupe din festival și tineri din Alexandria.

e-Cultura.info


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest