fbpx

Dragoș Bucur, Tudor Chirilă, noii mentori ai Festivalului Ideo Ideis

Festivalul Ideo Ideis

Festivalul Ideo Ideis

Dragoș Bucur, Tudor Chirilă, Andreea Grămoșteanu, Dana Rogoz, Judith State și Cosmina Stratan se alătură lui Pavel Bartoș și Alexandru Papadopol ca mentori ai trupelor de teatru tânăr la cea de-a 14-a ediție a Ideo Ideis, care va avea loc la Alexandria între 06-12 august.

Cei opt artiști, cât și un al nouălea mentor care va fi confirmat cât de curând, vor veni la festival în perioada 09 – 12 august pentru a le fi alături celor nouă trupe de liceeni.

„Ideo Ideis a ajuns la ediția 14, ceea ce înseamnă, printre altele, că de anul acesta pot participa la festival tineri care s-au născut în anul în care l-am început. Răspunsul nostru la această realitate este că încercăm să transformăm experiența de 13 ani în energie regeneratoare, pe care s-o reinvestim pentru a aduce un suflu nou festivalului. Aplicăm asta atât în structura organizatorică, numind o nouă directoare a festivalului, pe Nora Dobre, dar și în sinergiile pe care le creăm între generațiile care se întâlnesc la Ideo Ideis”, a declarat Alexandru Ion, co-fondator Ideo Ideis și co-președinte T.E.T.A.

O seară de predare a ștafetei de către mentorii edițiilor precedente mentorilor noi va avea loc joi, 09 august, când Dorina Chiriac, Marius Manole, Medeea Marinescu, Ofelia Popii, Cătălin Ștefănescu, Andi Vasluianu și Vlad Zamfirescu se vor întâlni cu mentorii de anul acesta.

La această întâlnire este invitat și Marcel Iureș, președinte onorific al festivalului încă de la prima ediție.

Cele nouă trupe participante de anul acesta și care vor beneficia de aportul mentorilor la festival sunt: trupa Mircea Albulescu din Câmpina, Victory of Art – București, Drama Club – Botoșani, Thaliamar din Mangalia, Punct și virgulă – Timișoara, Amprente – Brașov, Artwist – Baia Mare, Alter Ego din Alexandria și Atelierul de Teatru din Botoșani.

Trainerii de teatru tânăr sunt actori deja confirmați pe scena de teatru din România: Alex Bogdan, Sabina Brândușe, Gabi Costin, Bogdan Nechifor, Denisa Nicolae, Mihai Prejban, Vladimir Purdel, Liviu Romanescu, Iulia Samson, Sorina Ștefănescu și Sânziana Tarța.

Trainerii de la atelierele de măiestrie sunt profesioniști consacrați în domenii artistice altele decât teatrul, cu experiență în lucrul cu adolescenții: dans contemporan – Ștefan Lupu, Judith State, István Téglás, Raluca Zetu; scriere creativă – Svetlana Cârstean și Bogdan Georgescu; fotografie – Adi Bulboacă și Andrei Pungovschi; film – Ivana Mladenovic și Nicolae Constantin Tănase; muzică – Via Dacă (Iulia Panici & Sandu Cordonean), Kalelargă (Alexei Țurcan, Bogdan Gugu și Raluca Stratulat) și DJ Undoo.

La aceste ateliere participă anul acesta un total de 202 adolescenți: liceenii din cele 9 trupe din festival și tineri din Alexandria.

e-Cultura.info


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.                                                                                                                                                  

 • Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  carte