fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Dramaturgul Alina Nelega participă la proiectul european “Fabulamundi. Playwriting Europe”

Dramaturgul Alina Nelega participă, alături de alți autori contemporani, la proiectul european “Fabulamundi. Playwriting Europe” care se desfășoară la Barcelona în 10 și 11 iulie, pe durata Festivalului Grec, unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale de teatru, muzică, dans și circ, ajuns la cea de-a 38-a ediție, informează miercuri ICR Madrid.

Lectura piesei ‘Efectul Genovese’ de Alina Nelega, tradusă de Xavier Montoliu, și regizată de Jordi Prat i Coll, va avea loc joi, 10 iulie, în spațiul Nau Ivanow, și va fi urmată de un dialog cu autoarea. De asemenea, Alina Nelega va participa, alături de autori de teatru, la întâlnirea-dezbatere ‘Crisis? What Crisis?’, care va avea loc vineri, 11 iulie.

În cadrul proiectului european Fabulamundi. Playwriting Europe, spectatorii din Barcelona vor asista la patru lecturi de texte dramatice contemporane recent lansate în Austria, România, Italia și Franța.

Alina Nelega (Târgu-Mureș, România, 1960) este directorul artistic al Teatrului Național din Târgu-Mureș și profesor la Universitatea de Artă din Târgu-Mureș, unde coordonează masterul de scriere dramatică. Piesele sale au fost traduse, publicate și montate sau prezentate în România și în alte țări.

Dramaturgul român a participat la festivaluri și la schimburi culturale în Europa și SUA (Festivalul Fringe din New-York, Centrul de Dramaturgie Lark, Festivalul hotINK, Atelierul de Teatru de la New-York) și este bursieră a Programului Internațional de Scriere Dramatică din Iowa (SUA) și beneficiară a unui stagiu la Royal Court Theatre (Londra).

Printre premiile obținute de Alina Nelega se numără și Piesa Anului 2000 (Uniter) și cel pentru cel mai bun Autor European (Heidelberg Stueckermarkt, 2007). Alina Nelega a scris Una Cosa Mentale (1993), Nascendo (1996), www.nonstop.ro (2000), Hess (2003), Es (2004), Amalia respiră adânc (2005), Kamikaze (2007), Taxi Vinyl (2008), Mi se duce bateria (2008), Graffiti.drimz (2010) și Efectul Genovese (2012).

“Fabulamundi. Playwriting Europe”, la care ICR Madrid sprijină participarea Alinei Nelega, este un proiect câștigător al programului Cultura 2007-2013 și urmărește promovarea dramaturgiei contemporane, a traducătorilor, autorilor și textelor acestora.

Scopul Fabulamundi este să creeze un spațiu comun, pentru construirea unei dramaturgii europene, contribuind astfel la apariția unui teatru european comun, care să adune totodată experiențe, conținuturi și practici distinctive pentru fiecare țară.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest