Dramaturgul Matei Vișniec, Doctor Honoris Causa al Universității Ovidius

Dramaturgul Matei Vişniec

Dramaturgul Matei Vişniec

Aula Magna din Campusul vechi, Senatul Universității “Ovidius” îi va conferi dramaturgului Matei Vișniec înaltul titlu de Doctor Honoris Causa, ulterior fiind programată o reprezentație cu piesa “Caii la fereastră”, pusă în scenă și interpretată de studenții Facultății de Arte.

Potrivit asist.drd. Monixa Coroiu, conferința, coordonată de Centrul Universitar de Cercetare și Dezvoltare Profesională “Studiile Românești în context internațional”, începe luni după-amiază cu masa rotundă “Teatrul lui Matei Vișniec”, moderată de conf.dr. Marina Cap-Bun și cu festivitatea de lansare, în prezența autorului, a celui mai recent volum, “Omul din care a fost extras răul”, apărut în acest an la Editura Cartea Românească.

Matei Vișniec, unul dintre cei mai cunoscuți dramaturgi români contemporani, a plecat în exil în 1987, obținând, șase ani mai târziu, cetățenia franceză. Matei Vișniec, născut pe 29 ianuarie 1956, la Rădăuți, poet, prozator și dramaturg român, a studiat istoria și filosofia la Universitatea din București și a fost membru fondator al Cenaclului de luni, coordonat de profesorul Nicolae Manolescu. Înainte de 1989 a publicat în România, volumele: La noapte va ninge (Editura Albatros, 1980), Orașul cu un singur locuitor (Editura Albatros, 1982), Înțeleptul la ora de ceai (Editura Cartea Românească, 1984). Publică mai multe grupaje de poezie, precum și fragmente de teatru, în principale reviste și ziare literare naționale și studențești: România literară, Luceafărul, Amfiteatru, Cronica, Viața Românească, Vatra, Echinox etc. În 1987, fuge din România și cere azil politic în Franța, unde obține cetățenia franceză în 1993. În prezent, locuiește la Paris, unde este jurnalist la Radio France Internationale, și colaborează la diferite alte publicații franceze.

e-Cultura.info/ autor: Dan Mihăescu

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK »

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK »

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.