‘Dreptul la muncă’ pe scena Teatrului “Andrei Mureșanu”

'Dreptul la muncă'

‘Dreptul la muncă’

Teatrul „Andrei Mureșanu” vă invită la o noua premieră din noua stagiune, spectacolul “Dreptul la muncă”, în regia lui Theo Herghelegiu.

Spectacolul va avea loc în 5 octombrie, de la ora 19:00. Textul spectacolului este scris de dramaturgul contemporan Sybille Berg, în traducerea criticului Victor Scoradeț.

În distribuție îî puteți vedea pe: Mona Codreanu, Mirela Bucur, Carmen Paraschiv, Sergiu Aliuș, Claduia Ardelean, Daniel Rizea, Ion Fiscuteanu Jr, Fatma Mohamed, Orchestrația muzicală: Gabriel Pindici, Asistent de regie: Claudia Ardelean, Sunet: Nagy Attila, Lumini: Bárbuly Zoltán, Regizor tehnic: Lidia Baciu, Muzica: Marius Popa, Coregrafia: Andreea Duță, Scenografia: Daniel Titza

Ne vindem viața – nimic nou; doar astăzi totul este de vânzare: iubirea, fidelitatea, principiile, demnitatea, posturile-cheie care asigură controlul în societate, prietenia, onoarea… Totul. Problema e că nu prea mai vrea nimeni să ne-o cumpere. Viața. Viața noastră. Se pare că nu folosește la mare lucru celor care știu foarte bine de ce anume au nevoie pentru a păstra puterea: bani, influență, organisme de manipulare. Deci, ce să facă ei cu viața unor oameni obișnuiți, angajați la o firmă, sau alta, care nu au vreme nici măcar să-și trăiască decent această existență hărțuită!?… Nimic. Prin urmare, concurența se liciteaza deja la alt nivel – cui să ne vindem viața cât mai iute, mai rentabil și mai sigur? Evident, ne aflăm într-un viitor oarecare, într-o lume SF, pe o Terra unde șobolanii au evoluat galopant, fiind deja cu un picior în regnul uman, iar oamenii s-au animalizat vizibil.

Terorizați de reguli, legi idioate, șefi, colegi turnători și spaime interminabile, acceptam varii umilințe până la căderea în grotesc și devenim obiecte de batjocură în mâinile celor care ne dau leafă. În plus, avem și ipocrizia să pretindem că lucrurile decurg normal. Ba, chiar ne place ceea ce ni se întâmplă; bine că nu ne paște pericolul vreunei concedieri!… Păi, în acest caz, poate că merităm tot ce pățim. A, nu, nu – nu ‘noi’, ci personajele din piesă. Nu despre noi e vorba, ci întotdeauna despre celălalt… Iar acest celălalt din Dreptul la muncă seamănă cu noi doar în măsura în care undeva, vocea conștiinței o să ne urle din fotoliul ei confortabil, în care tocmai a ațipit un pic : “ATENȚIE! Viitorul s-ar putea să fie deja trecut”.
Oooops!

Ceea ce salvează de tragic niște destine compromise total; băgate în mașina de tocat suflete, este faptul că… în definitiv ne aflăm pe un vapor de lux, la o petrecere. Deci – ultimul lucru salutar pe care-l mai putem face este sa ne simțim bine. Să ne distrăm. Să râdem, să dansăm, să degustăm vinul… Oricum, murim toți. Într-o zi.

Biletele au fost puse în vânzare la biroul de organizări evenimente, la casieria teatrului și online, prin platforma www.biletmaster.ro. Prețul unui bilet este de 15 lei în sală și 25 de lei la masă (în decorul spectacolului).

e-cultura.info este partener media al Teatrului “Andrei Muresanu” Sfîntu-Gheorghe.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.