fbpx

După doi ani de conflicte, proteste și scandal, Teatrul ”Sică Alexandrescu” din Braşov are un nou director

Dan Cogălniceanu, noul manager al Teatrului

Dan Cogălniceanu, noul manager al Teatrului “Sică Așexandrescu”

Teatrul ”Sică Alexandrescu” din Braşov are într-un final un director, după doi ani de conflicte în care 13 actori au fost în grevă japoneză, jucând cu buline roşii prinse de costume şi citind un manifest înaintea fiecărei reprezentaţii. Apoi, actorii au refuzat să joace şi cinci au fost demişi.

După concursul din luna iunie, noul manager al teatrului braşovean este actorul braşovean Dan Cogălniceanu, care şi-a preluat funcţia începând de joi.

Dan Cogălniceanu şi-a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, planul de management.

Dan Cogălniceanu şi-a început cariera în cadrul teatrului braşovean în 1997, iar din 2005 a activat la teatrul din Constanţa. S-a întors la Braşov anul trecut ca manager şi consultant artistic al Festivalului de Dramaturgie Contemporană, iar principalul său proiect este transformarea Festivalului – unul cu tradiţie pentru oraşul de la poalele Tâmpei, fiind organizat din 1978 – într-unul internaţional.

Acesta a declarat că teatrul din Chişinău va participa şi la ediţia din acest an a Festivalului de Dramaturgie Contemporană şi a luat deja legătura şi cu conducerea Teatrului Naţional din Budapesta, ţinând cont că Braşovul este un oraş multicultural, iar comunitatea maghiară este bine reprezentantă. Totodată, Dan Cogălniceanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că una dintre surprize va fi şi un spectacol al lui William Shakespeare, care va fi pus în scenă de către o trupă din Londra.

Dan Cogălniceanu a adăugat că vrea ca instituţia de cultură braşoveană să revină în rândul teatrelor mari din România şi să poată participa la turnee, având în vedere faptul că în ultimii doi ani a fost cunoscută doar prin scandaluri.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.                                                                                                                                                  

 • Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  carte