fbpx

Echipa ArCuB lucrează la capacitatea de 30%

Mihaela Păun director ArCuB

Mihaela Păun director ArCuB

Echipa ArCuB lucrează în prezent cu “motoarele la 30%”, a afirmat, marți, directorul instituției, Mihaela Păun, în cadrul consultării publice privind proiectul de hotărâre de reorganizare a ArCuB, desfășurată la sediul PMB, în prezența mai multor consilieri generali și a unor manageri de proiecte culturale.

“Ceea ce e trist și ce se întâmplă în momentul acesta cu echipa mea este că suntem cu motoarele la 30%. Dacă s-a reușit ceva, începând cu luna ianuarie a acestui an, este că ne-ați omorât entuziasmul. Cei care pur și simplu ne hărțuiți, din luna ianuarie a acestui an, în tot felul de feluri. Acesta e cel mai trist lucru. Mă uit la ei (echipa mea — n.r.) și încerc să le dau curaj și să le spun: “mergem mai departe, avem o treabă de făcut, indiferent ce se va întâmpla cu Bucureștiul, indiferent câte șanse are să fie sau nu capitală culturală”. Cel mai important lucru este că s-au creat echipe, că se discută despre o strategie culturală a orașului. Nu Mihaela Păun și nu ArCuB fac strategia culturală a orașului. ArCuB este cel care a inițiat”, a declarat directorul ArCuB.

În opinia sa, faptul că orașul București a intrat pe lista scurtă a candidaților pentru desemnarea Capitalei Europene a Culturii a fost perceput de echipa pe care o conduce ca o recunoaștere a eforturilor depuse.

“A fost un an și jumătate de muncă, de stat de dimineață până noaptea târziu. Au fost momente când a trebuit să mă duc cu fiecare dintre oamenii mei să-l iau deoparte și să îi explic de ce el este prost plătit, de ce trebuie să muncească și sâmbăta și duminica, de ce trebuie să aibă probleme în familia lui, acasă. (…) Am făcut lucrurile acestea în pofida a orice, nu am cerut bani în plus. (…) Indiferent dacă București va fi sau nu în final capitală culturală europeană, rămâne o echipă, o platformă de dialog, de lucru împreună. (…) Aveți un grup de oameni entuziaști care vor să facă lucrurile astea, împreună cu cei din sectorul cultural independent, cu cei din sectorul cultural de stat. Hai să o facem împreună. De ce să ajungem să ne turăm motoarele la jumătate”, a spus ea.

În contextul în care consilierii i-au atras atenția asupra susținerii de care a beneficiat ArCuB din partea comisiei de învățământ și cultură, dar și a faptului că anul trecut instituția a beneficiat de aproape 8 milioane de euro, Mihaela Păun a spus că s-au realizat multe lucruri cu acești bani.

“Nu am tăgăduit nicio clipă. (…) Extrem de mulți bani, cu care s-au făcut extrem de multe lucruri. Nu aș vrea să intru pe tărâmul acesta al comparațiilor. Mai sunt instituții care au avut buget chiar mai mare decât ArCuB și, dacă ar fi să tragă linia, nu ar putea justifica ce au făcut cu ei”, a susținut ea.

Pe 26 ianuarie, primarul general interimar Răzvan Sava a cerut, în cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București, scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de reorganizare a ArCuB și supunerea acestuia dezbaterii publice.

De asemenea, el a solicitat directorului Mihaela Păun să publice calendarul de evenimente și proiecte culturale pentru a doua etapă a candidaturii Bucureștiului pentru Capitala Culturală Europeană 2021.

e-Cultura.info/ Autor: Irinela Vișan


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.