ExpoCaligrafia la Biblioteca Naţionala a României

ExpoCaligrafia la Biblioteca Naţionala a României

ExpoCaligrafia la Biblioteca Naţionala a României

Evenimentul expozițional ExpoCaligrafia, organizat de Asociația “Liber la Educație, Cultură și Sport” în parteneriat cu Biblioteca Națională a României, va fi vernisat joi în spațiul AvanGarden al Bibliotecii Naționale.

Potrivit comunicatului, proiectul vine în întâmpinarea unei nevoi identificate la nivel național: caligrafia nu mai este materie de studiu în programa învățământului public, scrisul de mână a devenit o adevărată provocare, mai ales pentru elevii ce susțin examenele scrise de Evaluare Națională și Bacalaureat.

“Prin acest proiect ne dorim să ‘reînviem’ caligrafia în școli și să promovăm scrisul de mână, conceptele de lizibilitate și așezare în pagină, promovăm caligrafia ca artă, promovăm literatura română prin scriitorii naționali, implicăm românii din diaspora în vederea păstrării identității lor culturale, încurajăm lectura”, se precizează în comunicat.

Lista celor mai apreciate lucrări este afișată atât pe site-ul www.educatie.ong, cât și pe pagina de Facebook a Asociației “Liber la Educație, Cultură și Sport”. Câștigătorii vor fi premiați joi, la vernisajul evenimentului.

Expoziția va fi deschisă în perioada 16 februarie — 16 martie, la Biblioteca Națională a României.

e-Cultura.info / Autor: Florin Marin


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.