fbpx

                                                                             pictogramae

Expoziția de oglinzi vitrate “Glass Nouveau”, a fost vernisată la Palatul Magna Curia din Deva

Expoziția de oglinzi vitrate

Expoziția de oglinzi vitrate “Glass Nouveau”

Prima expoziție de oglinzi vitrate din Europa a fost vernisată, în spațiul destinat artelor vizuale în Palatul Magna Curia din Deva, artistul Cristian Florin Angelescu propunând publicului 30 de lucrări în care a combinat, cu talent, bucățile de sticlă, culorile și oglinda, într-un efort menit să redea farmecul unui obiect pe care îl folosim în fiecare zi.

Potrivit specialiștilor Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, care a găzduit evenimentul, expoziția intitulată “Glass Nouveau” este prima de acest fel din Europa. Lucrările sunt inspirate din stilul ‘art nouveau’, artistul afirmând că oamenii trebuie să treacă printr-un filtru artistic obiectele produse în serie și ieftin, ca efect al globalizării, scopul final fiind acela ca frumusețea să revină în cotidian.

“Acum mai bine de o sută de ani, oglinda era amplasată la loc de cinste, în saloane și livinguri. De mai multă vreme însă, oglinda a fost alungată, surghiunită în locuri strâmte, prost iluminate. Cred că-i ajung anii petrecuți găurită în patru colțuri și țintită de faianța din baie sau lipită cu bandă dublu adezivă de ușa dulapului din dormitor. Cred că a venit momentul să o eliberăm din nou, să o împodobim și să o lăsăm să ne bucure pe toți”, a declarat artistul la vernisajul expoziției sale citat de Agerpres.

Cristian Angelescu a explicat că ideea de a combina oglinda cu vitraliul i-a venit în urmă cu doi ani, când a realizat și prima lucrare. Apoi a continuat cu modele mai complexe, atât din punct vedere cromatic, cât și ca formă a pieselor.

“Ideea de a combina vitraliul cu oglinda îmi aparține și de aceea i-am spus oglindă vitrată. Lucrul la o oglindă vitrată poate dura de la două-trei zile, până la patru-cinci săptămâni. Fiecare piesă trebuie tăiată, șlefuită, aranjată cu atenție, pentru că orice diferență de o zecime de milimetru poate ‘arunca’ piesa din cadrul stabilit dinainte”, a explicat artistul.

Expoziția s-a bucurat de succes în rândul publicului, care a apreciat originalitatea ideii și modul în care artistul plastic a reușit să pună în valoare oglinda.

e-Cultura.info / Autor: Sorin Blada


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer