fbpx

Expoziţia “Gravura, atribut feminin” la Muzeul de Artă Iaşi

Expoziţia

Expoziţia “Gravura, atribut feminin” la Muzeul de Artă Iaşi

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Naţional “Moldova” Iaşi organizează, la Palatul Culturii, în perioada 3 noiembrie – 6 decembrie, expoziţia temporară intitulată “Gravura, atribut feminin”, ce reuneşte lucrări din Colecţia de stampe a Muzeului de Artă Iaşi.

Pe simeze sunt etalate 78 de lucrări semnate de 60 de artiste, majoritatea nume consacrate ale graficii româneşti, din diferite generaţii: Vanda Sachelarie Vladimirescu, Maria Manolescu, Micaela Eleutheriade, Tia Peltz, Geta Brătescu, Ileana Micodin, Ala Jalea Popa, Ethel Lukats-Băiaş, Hortensia Masichievici-Mişu, Suzana Fântânariu-Baia, Anamaria Smigelschi, Atena-Elena Simionescu, Wanda Mihuleac.

“Demersul curatorial urmăreşte un dialog vizual şi o relaţionare a acestora şi cu artiste din generaţiile mai tinere, în curs de afirmare – ca nou mediu în care se conturează, an după an, noile tipuri conceptuale din gravura românească. Expoziţia poate fi vizitată, cu respectarea normelor impuse în contextul pandemiei, până pe 6 decembrie, la Palatul Culturii, în spaţiile Muzeului de Artă, de marţi până duminică, Vernisajul online va avea loc marţi, ora 13,00, pe pagina de Facebook a Palatului Culturii din Iaşi. Prezentarea va fi realizată de criticul de artă dr. Maria Bilaşevschi şi curatorul expoziţiei, muzeograf Mihail Voicu”, a declarat managerul Complexului Muzeal Naţional Moldova Iaşi, Lăcrămioara Stratulat.

Expoziția poate fi vizitată, cu respectarea normelor impuse în contextul pandemiei, până pe 6 decembrie 2020, la Palatul Culturii, în spațiile Muzeului de Artă

e-Cultura.info / Autor: Daniela Malache.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.