Expoziţia 'Identități', al bursierilor din programului Tinere Talente

Expoziţia ‘Identități’, al bursierilor din programului Tinere Talente

Expoziţia 'Identități'

Expoziţia ‘Identități’

Fundația Principesa Margareta a României în parteneriat cu Elite Art Gallery organizează în perioada 22 februarie-3 martie la expoziția cu titlul ,,Identități” ce reunește lucrările bursierilor selectați în cadrul programului Tinere Talente 2016.

Deschisă publicului larg, în cadrul Elite Art Gallery expoziția “Identități” este primul eveniment de prezentare a tinerilor talentați în arte vizuale, care au fost recent selectați ca bursieri în cadrul programului Tinere Talente, editia 2016. Vernisajul expoziției are loc luni, 22 februarie, la ora 18.30 și va debuta cu un recital de muzică clasică susținut de bursierii Tinere Talente la muzică.

“Identităţi” este un eveniment de tradiţie organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României, acesta fiind cel de-al cincilea an în care bursierii își expun lucrări din domeniile pictură, grafică, sculptură sau design vestimentar în cadrul unei expoziţii de debut, pentru a transmite publicului mesajul lor artistic. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 22 februarie – 3 martie 2016, la Elite Art Gallery din Piaţa Naţiunilor Unite, Nr. 3-5, Bl. B2, Parter, Sector 4, Bucureşti.

În luna ianuarie a acestui an, Fundația Principesa Margareta a României a organizat o selecție națională, implicând un prestigios juriu de specialitate, în urma căreia un număr de 36 de tineri artiști au devenit bursieri ai programului Tinere Talente, ediția 2016. Tinerii vor primi burse individuale de până la 2.000 de euro pentru dezvoltarea propriului talent, pe perioada unui an calendaristic. Tinerii artiști vor avea posibilitatea de a participa la concursuri naționale și internaționale, cursuri de maiestrie și ateliere în România și în străinătate, de a achiziționa de instrumente și materiale de lucru. Totodată tinerii vor susține pe tot parcursul anului întâlniri de mentorat cu artiști de renume și personalități recunoscute în domeniul artistic ales.

CITEȘTE ȘI  Săptămâna culturală a Mexicului: Tradiţii din regiunea Oaxaca

Programul Tinere Talente susține și promovează artiști din familii modeste, care nu își pot dezvolta potențialul din cauza lipsurilor materiale. Bursierii sunt tineri cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani care studiază la liceele și universitățile de muzică și arte din toată țara.

Programul Tinere Talente, ediția 2016 este realizat cu sprijinul partenerilor BRD – Groupe Société Générale, Fundaţia Vodafone România și Dacia.

Elite Art Gallery este un proiect inițiat în 2008 de către Asociația Elite Art Club UNESCO în urma dezvoltării proiectului „Pictori de azi la Balcic”. Obiectivele Elite Art Gallery sunt promovarea artei și a valorilor specifice culturii românești, sprijinirea tinerilor artiști, dar și a eforturilor de recuperare în arta modernă și patrimoniu. Asociația implementează proiecte în domeniul artei vizuale, al muzicii dar și proiecte educaționale.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus