fbpx

                                                                             pictogramae

Expoziția ‘Imaginile diversității’, la Muzeul Național Cotroceni

Expoziția 'Imaginile diversității'

Expoziția ‘Imaginile diversității’

Expoziția “Imaginile diversității” a fost deschisă, la Muzeul Național Cotroceni, la eveniment participând membri ai corpului diplomatic acreditat la București, dar și artiști expozanți. Expoziția este deschisă în perioada 14 decembrie 2016 — 7 ianuarie 2017 și poate fi vizitată fără programare prealabilă, conform programului Muzeului Național Cotroceni.

Manifestarea este prilejuită de Ziua Minorităților Naționale (18 decembrie) și este sinteza Taberei Interetnice de Artă Contemporană ce a avut loc la Aiud în perioada 5 — 15 octombrie și la care au participat — în premieră națională — artiști reprezentând toate minoritățile din România cu prezență în Parlament.

Directorul muzeului bucureștean, Liviu Jicman, a subliniat că expoziția este “expresia actului artistic și a diversității minorităților din România”.

Consilierul prezidențial Sergiu Nistor a spus că multitudinea de comunități într-o țară este “o avuție”.

“Stă în puterile noastre (…) să facem din această avuție un imens potențial. (…) Expoziția — o mică parte din dovada faptului că în România secolele de conviețuire au produs și ne așteptăm să producă în continuare valori”, a arătat Nistor.

La rândul său, Amet Aledin, secretar de stat în Departamentul pentru Relații Interetnice, a vorbit despre minoritățile etnice din România și unitatea acestora. “Aceste comunități de fapt sunt un singur trup, au o singură inimă, au o singură respirație, au un singur ideal”, a menționat el.

Tabăra Interetnică de Artă Contemporană a avut ca scop punerea în valoare a segmentului multietnic și multicultural din România, în cadrul unei manifestări ce are ca principiu de bază colaborarea interculturală. Promovarea artei contemporane din România prin prisma minorităților, reprezentate în premieră într-o singură manifestare de artă vizuală, a însemnat un pas important din punct de vedere cultural, dar și social.

Pe simeza Muzeului Național Cotroceni expun 34 de artiști reprezentând 21 de etnii din România. Stefan Balog a fost conducătorul taberei, iar Ioan Hădărig, directorul artistic.

Vernisajul a fost urmat de un recital susținut de Melodis Folk Aiud, compus din Emilia și Marius Moga.

Expoziția “Imaginile diversității” este realizată de Muzeul Național Cotroceni, în parteneriat cu Guvernul — Departamentul pentru Relații Interetnice, Fundația ‘Inter — Art‘ Aiud, Centrul Cultural ‘L.Rebreanu’ Aiud.

e-Cultura.info / Autor: Oana Ghiță


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer