fbpx

Expoziție de artă naivă la Teatrul Național din București

Teatrul Național din București

Teatrul Național din București

O expoziţie care reuneşte lucrări de artă naivă şi icoane pictate pe lemn cioplit, semnate de artistul ţăran Gheorghe Ciobanu, intitulată “Zi de Paşti la iarbă verde”, se va deschide miercuri, de la ora 18,00, în Foaierul Media al Teatrului Naţional “I.L.Caragiale“.

Pe lângă numeroase picturi care încântă ochiul prin luxurianţa culorilor şi excepţionala bogăţie a detaliilor, Gheorghe Ciobanu va expune de astă dată şi câteva originale ‘icoane ţărăneşti’, pictate pe lemn cioplit.

“Începând cu 10 aprilie 2019, în Foaierul Media (aripa Intercontinental) al Teatrului Naţional “I.L.Caragiale”, amatorii de artă naivă îl vor putea reîntâlni pe unul dintre creatorii cei mai recunoscuţi ai domeniului, artistul ţăran Gheorghe Ciobanu din satul Bălţaţi (Iaşi), ale cărui lucrări se regăsesc azi nu doar în România, ci şi în colecţii din SUA, Canada, Austria, Franţa, Italia, Germania”, informează un comunicat al organizatorilor.

“Mi-am dorit expoziţia de Paşte, icoanele fiind compatibile cu Sărbătoarea Învierii, deşi am şi compoziţii în pictură de inspiraţie creştină (…) Prin concentrarea mea asupra detaliului vreau să arăt perfecţiunea lucrului lui Dumnezeu, frumuseţea şi poezia Creaţiei Sale. Lumea este frumoasă aşa cum a făcut-o El. (…) Ne trebuie atât de puţin ca să fim fericiţi! Eu, când stau în genunchi şi pictez, mă rog la Dumnezeu să-mi dea şi mie puţină frumuseţe să pun în tablourile mele, din cea multă pe care el a pus-o în creaţia Sa. Iar când începe să se lege tabloul, să apară de sub pensulă, atunci simt o bucurie şi o plinătate care mă vindecă de toate relele şi mă face fericit”, explică artistul, citat în comunicat.

Expoziţia va putea fi vizitată până la data de 3 mai.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.                                                                                                                                                  

 • Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  carte